DOBRI IN SPODBUDNI ZAČETKI

Četrtek, 01. januar 1970

V zadnjih dneh starega leta je oživel tudi cerkljanski stari plac, na katerem so se odvijale različne prireditve. Med njimi je bil tudi božično -novoletni sejem, na katerem so se predstavili tradicionalni pridelovalci domače hrane in drugih izdelkov. Sejem v komentarju ocenjuje študentka etnologije Polona Kavčič.
Sejem  je bila dobra iztočnica, saj med nami vlada mnogo stereotipov o tipičnosti in domačnosti mnogih jedi. O tem se predvsem zelo veliko govori, premalo pa se gradi na zares značilnem, domačem. Sejem bo potrebno v prihodnje ohraniti in ga zasnovati kot vez med sodobnim in tradicionalnim, predvsem pa vezati ponudbo v kontekstu prazničnega časa in še bolj graditi na zgodbah naših jedi. Pri nas je pogosto prisoten rahlo negativen odnos do lokalno značilnega, kar je posledica premajhnega poznavanja kulinarične dediščine kraja.
V prihodnje velja stvari še bolj izpiliti, delati tudi na samem estetskem videzu ponudbe, tudi primerni embalaži, predvsem pa povezati čimveč lokalnih ponudnikov in drugih, ki se v teh dneh trudijo za živahnost kraja. Pohvala gre tudi kolektivu Cmak-a, ki je bil s svojim štantom in izdelki zelo izviren. Tudi rokodelci so s svojo pobudo o razstavi zelo pozitivno presenetili in zagotovo navdušili še koga, ki se je letos sramežljivo skril, da se z izdelki predstavi naslednje leto.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.06.2018
12°C / 25°C
torek
26.06.2018
15°C / 24°C
sreda
27.06.2018
12°C / 27°C