NAJ PLANINSKI KOČI STA KOČA NA KLEMENČI JAMI INVALVASORJEV DOM POD STOLOM

Četrtek, 13. september 2018

Obiskovalci gora so v poletni akciji Planinske zveze Slovenije in digitalnega medija Siol.net Naj planinska koča 2018, v kateri je sodelovalo 158 slovenskih koč, za naj visokogorsko planinsko kočo okronali Kočo na Klemenči jami pod Ojstrico, z nazivom naj planinska koča pa se lahko že tretjič pohvali Valvasorjev dom pod Stolom.

Tradicionalni poletni izbor najbolj priljubljene planinske koče je letos doživel nadgradnjo s samostojno kategorijo za 29 visokogorskih koč, ki si to zaslužijo zaradi zahtevnejših razmer za delo in težjega dostopa, prav tako so letos prvič sodelovale vse oskrbovane koče. Planinci in bralci www.siol.net so tako v prvem krogu glasovanja izbirali med 158 planinskimi kočami, ki se trudijo za dobro počutje in toplo zavetje obiskovalcev gora, v finale pa pospremili deseterico in tako pokazali, da cenijo trud oskrbnikov in gostoljubje planinskih koč. Najvišje uvrščeno deseterico smo na Primorskem valu v zadnjih petkovih oddajah tudi podrobno predstavili na Primorskem valu.

Laskavi naziv naj visokogorske planinske koče 2018 si je prislužila Koča na Klemenči jami pod Ojstrico, ki na višini 1208 metrov kraljuje nad Logarsko dolino, upravlja pa jo Planinsko društvo Solčava.

Naj planinska koča je že tretjič postal Valvasorjev dom pod Stolom, ki je slavil že v letih 2014 in 2016 in tako nadaljuje zmagoviti pohod PD Radovljica, saj je lani lovoriko osvojil Roblekov dom na Begunjščici v upravljanju istega planinskega društva.Razveseljiv odziv glasovalcev, ki so skupno oddali 45 tisoč glasov, kaže, da so obiskovalci slovenskih gora in bralci digitalnega medija Siol.net izbor vzeli za svojega, izbira zmagovalcev pa je pokazatelj, da so planinci spet prepoznali in nagradili pristen oskrbniški pristop in odlično ponudbo, ki sta primer dobrega dela zaposlenih na obeh zmagovalnih kočah in v planinskih društvih, ki ju upravljata. "Planinska zveza Slovenije si v sodelovanju s Siol.net prizadeva, da bi celotna akcija dvignila kakovost ponudbe in splošen odnos upravljavcev in zaposlenih v planinskih kočah do obiskovalcev. Ker je Slovenija vedno bolj turistična dežela, želimo prispevati k temu, da so tudi v gorah postojanke, ki lahko s svojo oskrbo in ponudbo zadovoljijo tako slovenske kot tuje goste. Izbrane koče so pozitiven zgled za ostale, saj želimo v vseh kočah tako odnos do obiskovalcev kot oskrbo dvigniti na višjo kakovostno raven," širšo sliko izbora osvetli podpredsednik PZS Miro Eržen. 
 

Foto: Manca Čujež

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
21.04.2019
5°C / 25°C
ponedeljek
22.04.2019
6°C / 23°C
torek
23.04.2019
5°C / 20°C