STEČAJNI UPRAVITELJ IŠČE KUPCA ZA NEPREMIČNINE ILESA IN BLAGOVNO ZNAMKO "MALI PRINC"

Petek, 21. september 2018


V začetku januarja letos so pod vodstvom stečajnega upravitelja Janeza Goloba stekle aktivnosti za prodajo nepremičnin spodnjeidrijske družbe Iles v stečaju. Naprodaj so manjša upravna stavba, večji proizvodni objekt in pripadajoče funkcionalno zemljišče.  V prodaji so tudi zaloge, veliko od tega je nekurantnega materiala, Uporabnejše zaloge materiala pa so že prodane. Poleg nepremičnin in strojne opreme je v stečaju Ilesa pomembna tudi blagovna znamka Mali princ.


21. avgusta letos je novogoriško okrožno sodišče izdalo sklep o prodaji kompleksa na dražbi po izklicni ceni 1.560.000 evrov. Janez Golob, stečajni upravitelj:

Izjava Janez Golob 1

Veliko strojev in opreme je že prodane, a  proizvodne hale še zdaleč niso izpraznjene.

Izjava Janez Golob 2


Pomemben izkupiček v okviru stečaja Ilesa je bil pričakovan iz naslova blagovne znamke Mali Princ. Tudi ta prodaja ne gre gladko.

Izjava Janez Golob 3

Imenitno blagovno znamko bo kupil kateri koli kupec, če se ne bo za to odločila družba Mlinar & Mlinar, ki ima na osnovi licenčne pogodbe predkupno pravico.

Janez Golob o progaji kompleksa
Janez Golob o zalogah
Janez Golob o Malem princu

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 16°C
torek
21.05.2019
13°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C