ŽIVAHNA INVESTICIJSKA DEJAVNOST V ŽIREH

Ponedeljek, 24. september 2018


Ob Osnovni šoli Žiri se je pretekli teden začela dozidava šole z večnamensko dvorano. Več kot osem milijonov evrov vreden projekt prinaša boljšo infrastrukturo za otroke in za rekreativce, pa tudi za različne prireditve. Gradnja naj bi bila končana v začetku leta 2020.

Cilji investicije so zagotoviti ustrezne pokrite športne površine v občini in posodobiti obstoječo športno infrastrukturo, zagotoviti ustrezne materialne pogoje za izvajanje športne vzgoje in hkrati odpraviti problem energetske neučinkovitosti obstoječega športnega objekta. V dvorani bodo lahko vadili tudi športni klubi in rekreativci, katerih povpraševanje je bilo doslej veliko večje od obstoječih kapacitet.

V dvorani bo mogoče organizirati večje športne, zabavne, družabne in kulturne prireditve, predstavlja pa tudi postopno reševanje prostorskih problemov osnovne šole in vrtca. Kot je prepričan žirovski župan Janez Žakelj, začrtana gradnja upošteva potrebe in želje Žirovcev, saj so sedaj po njegovem mnenju v zgornjem odstotku  občin z daleč najslabšo dvoransko športno infrastrukturo.

Kot smo že poročali, bo prvi del investicije izvajala družba VG5, s katerim je občina pogodbo podpisala konec julija.  Kljub gradnji bo lahko pouk v šoli nemoteno potekal.

Investicija je vredna več kot osem milijonov evrov, občina pa bo zanjo dobila okoli 1,7 milijona evrov nepovratnih sredstev, in sicer iz Eko sklada, iz Fundacije za šport in iz sredstev za investicije občin.

Center Žirov bo v naslednjih mesecih in letih pravo živahno gradbišče. 

Že nekaj mesecev v centru  raste Poslovno stanovanjski objekt, investitor pa je Polimix d.o.o. Žiri. V kleti bo 30 parkirnih mest,  za pritličje pa potekajo dogovori z zasebnim podjetjem, ki izvaja visoko kakovostne specalistične zdravstvene storitve z diagnostičnimi ter ambulantnimi
prostori. V nadstropjih  bodo stanovanja, zaključek gradnje pa je predviden leta 2020.

V kratkem pa naj bi se pričela gradnja tudi v soseščini Zdravstvenega doma. Tam bo stal dolgo pričakovani Dom za starejše občane, ki bo del grozda petih malih domov, ki ga je pred kratkim podprlo Ministrstvo za delo. V nasprotju s pred leti že načrtovanim domom tokrat z gradnjo ne bo težav,  saj je občina že v fazi načrtovanja uredila vse postopke s soseščino.


Na sliki: Položitev temeljnega kamna, foto: Občina Žiri


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 16°C
torek
21.05.2019
13°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C