LONSTROFFOVA TOVARNA V LOGATCU NASTAJA SKLADNO S ČASOVNICO IN PRORAČUNOM

Četrtek, 10. januar 2019

Tovarna medicinskih elastomerov švicarske družbe Lonstroff, ki je v lasti japonske Sumitomo Rubber Industries, v Logatcu nastaja skladno s časovnico in finančnim okvirom. Poskusna proizvodnja bo stekla aprila, celotna pa oktobra. Gradbišče so v sredo  obiskali gospodarski minister Zdravko Počivalšek in predstavniki Sumitoma ter izrazili zadovoljstvo.

Gradnja tovarne je stekla junija lani in po zagotovilih direktorja družbe Lonstroff Slovenija Petra Webra, dela potekajo skladno s časovnico in finančnim okvirom, s čimer so zelo zadovoljni.

Gradnjo so v investitorju zaupali družbi Kolektor Koling s pogodbenimi partnerji. Okvir tovarne že stoji, deloma je objekt že tudi zaprt in opremljen s fasado. Celoten obrat bo imel okoli 15.000 kvadratnih metrov uporabne površine in približno 10.000 kvadratnih metrov tlorisne površine v treh nadstropjih - kleti, pritličju in prvem nadstropju.

Kot sta povedala Weber in Bahnmüller, so že zaposlili deset bodočih vodstvenih delavcev, ki bodo zadolženi za vsakodnevno vodenje proizvodnega procesa. Ti so trenutno na uvajanju na sedežu Lonstroffa v Švici. Do aprilskega začetka poskusne proizvodnje naj bi zaposlili še 40 do 50 delavcev, do začetka proizvodnje v oktobru pa naj bi v obratu delalo okoli 180 delavcev.

Po Bahnmüllerjevih besedah je v Logatcu za zdaj v načrtu le proizvodnja, medtem ko raziskave in razvoj ostajajo v Švici. Morebitne selitve dela tega segmenta v Slovenijo za zdaj ni želel napovedovati.

Naložba v tovarno je predvidena v višini 48 milijonov evrov, od česar je 4,8 milijona evrov finančne spodbude države. Počivalšek je danes povedal, da je 910.000 evrov država že nakazala decembra lani, preostanek pa bo letos.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.06.2019
19°C / 37°C
petek
28.06.2019
19°C / 38°C
sobota
29.06.2019
22°C / 34°C