ZDRAVSTVENI DOM LOGATEC Z NOVIM REŠEVALNIM VOZILOM

Sreda, 16. januar 2019

V Zdravstvenem domu Logatec so delovni teden sklenili s slavnostno predajo novega reševalnega vozila namenu.

Kot je povedala vodja Nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Logatec Andrea Turk Šverko, dr. med., so novo reševalno vozilo kupili decembra lani, medtem ko starejši vozili iz let 2011 in 2014 še vedno s pridom uporabljajo. Novi boxer je od njiju večji, daljši in širši. Gre za najnovejšo generacijo reševalnih vozil na slovenskih cestah.  Oblika vozila spominja kar na kamion, ki z ogromno vnaprej testirane in certificirane najsodobnejše medicinske opreme, svetlobne in zvočne signalizacije na cesti zagotavlja trpežnost, varnost in mobilnost.

»Reševalno vozilo ali reanimobil je namenjeno reševanju na terenu in prevozu kritično bolnih oseb.  Za ZD Logatec je bil avto, vreden 160 000 evrov, največja in tudi najdražja pridobitev minulega leta. Notranjost vozila spominja na pravo urgentno ambulanto v malem, saj ponuja dovolj prostora za poškodovanca in udobno delo urgentne ekipe, opremljen pa je z ultrazvočnim aparatom in drugo znano vsakdanjo opremo,« pojasnjuje dr. Turk Šverkova. Po njenih besedah urgentna ekipa opravi vsako leto več intervencij, tako nujnih kot nenujnih. Logaška urgenca ima 11 dežurnih zdravnikov, na novo zaposlene medicinske sestre in voznike reševalce. Gre torej za tri poklicne skupine, ki so dosegljive 24 ur na dan.Blanka Markovič Kocen, Občina Logatec

Foto: Primož Godina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.07.2019
20°C / 35°C
sreda
24.07.2019
19°C / 36°C
četrtek
25.07.2019
18°C / 36°C