Vanja Hvala
Voditeljica programa
Včeraj zvečer se je v Gostilni Lovec v Novakih odvijala prva od letošnjih dveh načrtovanih ocenjevanj suhomesnatih izdelkov. Tokrat so organizatorji povabili k sodelovanju izključno pridelovalce klobas, po nekajmesečnem zorenju pa se bodo na mizah komisije znašli tudi drugi proizvodi ljubiteljskih pridelovalcev.
Komisija je tokrat v oceno prejela 18 vzorcev, ločeno pa je ocenila suhe in kuhane klobase. Več kot polovica izdelkov v obeh kategorijah je po kriterijih, Katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil na biotehnični fakulteti, dosegla vsaj 16 točk in si s tem prislužila eno od medalj. Na koncu so svojo oceno podali tudi ljubiteljski ocenjevalci.
Lado Mavrič iz Reke, ki se teh ocenjevanj redno udeležuje, je bil tokrat tako rekoč nepremagljiv. V vseh treh kategorijah je osvojil največ točk in s tem sama zlata priznanja.
Tudi drugi pogumni proizvajalci niso veliko zaostajali, zato bodo laufarji, ki so že napovedali predpustno koledovanje, imeli dovolj izbire.
Ivan Seljak
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!