LET'S MAKE THE HOUSE ALIVE

Sreda, 13. marec 2019

Mladinski center Idrija bo v okviru evropskega projekta Let's make the house alive aprila v Idriji gostil skupino mladih prostovoljcev iz šestih držav. Glavni cilj projekta je spoznavanje drugih dežel in kultur v realnem življenju in skozi neposredno delovno izkušnjo.

Ekipa Mladinskega centra Idrija in drugih prostovoljcev se že 5 let aktivno trudi, da bi hišo, v kateri se nahaja, oživela in jo naredila prijetno za uporabo tako za lokalno skupnost kot za turiste. Možnosti za oživitev dogajanja v stari stavbi so se še okrepile, ko je aprila lani Mladinski center Idrija v uporabo dobil še del stavbe s hostlom. 

V okviru skupinskega mednarodnega projekta Evropske solidarnostne službe bodo mladi prostovoljci iz tujine po manjših skupinah tehnično predelali in kreativno dopolnili prostore v hostlu ter ustvarili možnosti za popestritev dogajanja za turiste v stavbi in v kraju. Projekt bo sestavljen iz treh faz, in sicer iz uvodnega uvajanja in medsebojnega spoznavanja, iz načrtovanja aktivnosti in izvedbe ter iz promoviranja in ovrednotenja pretekle izkušnje.

Skupino, ki bo aprila delovala v Idriji, bo sestavljalo 18 mladih prostovoljcev, starih od 20 do 30 let s Cipra, Nizozemske, Finske, Portugalske, iz Španije in Slovenije. Prostovoljci bodo spoznavali zanje novo deželo, sodelovali v mednarodni ekipi, izkusili sodelovalno učenje ob izvedbi projekta prenove ter skozenj raziskovali svoje interese, pridobivali delovne izkušnje in usvajali nove spretnosti, s projektom pa želi ekipa Mladinskega centra Idrija tudi preizkusiti in pokazati, kaj vse je mogoče doseči, če združimo ideje in delovne roke. Prostovoljci bodo tudi bivali v prostorih, ki jih bodo preurejali, tako da bodo svoje ideje lahko zasnovali tudi glede na njihovo lastno uporabniško izkušnjo.

Poleg obogatitve obstoječega stanja in dogajanja v hiši, želijo gostitelji s projektom in skupino mladih iz tujine doprinesti k popestritvi mestnega življenja, promovirati turistične potenciale kraja tudi za mlade ter omogočiti mladim v Idriji, da se spoznajo s tovrstnimi projekti in se jih kdaj v prihodnje tudi sami udeležijo.

Metka Rupnik
Vir: MC Idrija
Foto: Prostovoljca iz Španije in Finske iz enega prejšnjih mednarodnih prostovoljskih izmenjav
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.05.2019
13°C / 17°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C
četrtek
23.05.2019
12°C / 24°C