PARKIRIŠČE ODSLEJ BREZ JAM

Sreda, 13. marec 2019

Občani, zlasti obiskovalci zdravstvenega doma Idrija, tamkajšnjega doma upokojencev, zaposleni v okolici in stanovalci bližnjih blokov so že dlje časa opozarjali na globoke, udarne jame, ki so prepredale površino makadamskega parkirišča pri idrijskem zdravstvenem domu. Če bo šlo po načrtih, naj bi bilo parkirišče po krajši sanaciji jutri spet odprto.


Da bi ta večletni problem vendarle rešil, je idrijski župan Tomaž Vencelj namreč sklenil dogovor s podjetjem Zidgrad Idrija za najem parkirišča pred idrijskim zdravstvenim domom. Najem bo po zmerni ceni plačevala občina, da bi občanom zagotovila primernejše parkirne površine v neposredni bližini teh dveh precej obiskanih ustanov v mestu. Zidgrad je nasul pesek in poravnal makadamsko površino tako, da so luknje pokrpane, jutri pa naj bi parkirišče spet odprli za uporabnike.

Predvidoma bo potrebno jame, ki bodo v prihodnje še nastajale na makadamskem parkirišču, z vzdrževalnimi deli pogosteje sanirati. Območje bo namreč še nekaj časa ostalo neasfaltirano, saj naj bi v prihodnje doživelo celostno urejanje.

 

Metka Rupnik

 


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.05.2019
13°C / 17°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C
četrtek
23.05.2019
12°C / 24°C