V NAŠO SKUTO NE POJDEJO IN ŠUSUGLAVO NA REGIJSKO

Nedelja, 14. april 2019

V teh dneh je bil zaključen izbor  gledaliških skupin, ki se bodo s svojimi predstavami pomerile na regijskem srečanju mladinskih gledaliških skupin za severno Primorsko.


Festival Vizije je sicer širše zasnovan in je namenjen mladinskim gledališkim, pa tudi lutkovnim in rock skupinam ter likovnim ustvarjalcem iz Slovenije in slovenskim skupinam iz tujine. Če se osredotočimo na gledališke in lutkovne predstave, te si na območni ravni  najprej ogledajo regijski selektorji, ki potem sestavijo program regijskih srečanj. Ta si ogleda državni selektor in najboljše predstave uvrsti na državni Festival Vizije. Osnovni kriteriji, ki jih upošteva ocenjevalec na regijski in državni ravni, so inovativnost, kvaliteta izvedbe ter ideja in sporočilnost predstave.


Na območni ravni Festivala Vizije, kjer nastopajo mladinske ljubiteljske gledališke skupine s severne Primorske, so se predstavile štiri mladinske ljubiteljske gledališke skupine in dve sta se s svojima predstavama uspeli uvrstiti na regijsko srečanje. Izbor na območnem srečanju je opravila regijska selektorica Ana Rutar. Pojasnjuje Silva Seljak, vodja tolminske izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti. 


Izjava: Silva Seljak


Obe predstavi se bosta znova predstavili na regijskem srečanju, ki bo 18. aprila v Kinogledališču Tolmin, kjer si ju bo ogledal državni selektor Miha Golob in se odločil, katero predstavo bo predlagal za uvrstitev na državno srečanje. 

 

Metka Rupnik

Foto: FB Šusuglavo

 

 
izjava Silva Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
21.07.2019
18°C / 32°C
ponedeljek
22.07.2019
20°C / 36°C
torek
23.07.2019
18°C / 36°C