PRIMORSKA POJE TUDI NA IDRIJSKEM IN CERKLJANSKEM

Ponedeljek, 15. april 2019
Pretekli konec tedna je jubilejna 50. revija Primorska poje gostovala na Idrijskem in Cerkljanskem. V soboto je z 28.-im koncertom gostovala v Črnem Vrhu nad Idrijo, včeraj pa z 29.-im v Cerknem. Sobotni koncert je sicer ponudil tudi drugo lokacijo, saj je bil doslej vrsto let v Idriji. Črnovrščani so imeli možnost prisluhniti raznolikim zasedbam: nastopili sta dve moški zasedbi – Moški pevski zbor Dragotin Kette iz Ilirske Bistrice in Vokalna skupina Goldinar iz Postojne, tri ženske – s Tržaškega je prišel Ženski pevski zbor Ivan Grbec, z Obale Vokalna skupina Tamariska in Vokalna skupina Drežnica. Z množičnostjo nastopajočih sta posebno vzdušje ustvarila še mešana pevska zbora – Encijan iz Pulja in Lipa iz Šempasa. Predsednik Zveze pevskih zborov Primorske Anton Baloh je v svojem nagovoru poudaril, da je bila to res prava revija, saj je ponudila nastopajoče iz zamejstva, z Obale in s Hrvaškega – želi si, da bi tudi v šestem desetletju ostala povezovalna, netekmovalna, brez- in čezmejna. Prav tak koncert je bil tudi včeraj v Cerknem; nastopile so tri ženske zasedbe – Ženski pevski zbor Anima unitri iz Nove Gorice, Ženski pevski zbor iz Kort, Ženski pevski zbor Tice iz Spodnje Idrije, dva moška sestava – Slovenski lovski pevski zbor Doberdob in Moški pevski zbor Štmaver ter dva mešana pevska zbora – Burja (ki deluje v sklopu Društva upokojencev Postojna) in Divača. Do konca revije je sicer še 5 koncertov, zadnja dva bosta 28. aprila v Zavarhu in Trenti.

Damjana Peternelj


Na sliki: Predsednik Zveze pevskih zborov Primorske Anton Baloh v nagovoru pred nastopom Mešanega pevskega zbora Lipa Šempas v Črnem Vrhu.
Foto: Zvonimir Vidau

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C