V NOVAKIH JE SPET DIŠALO PO MESNIH DOBROTAH

Ponedeljek, 15. april 2019

V gostilni Lovec v Novakih je v soboto potekalo četrto ocenjevanje suhomesnatih izdelkov, na katerem so sodelovali pridelovalci teh dobrot z idrijskega,  Cerkljanskega, tolminskega, Vipavske doline, Gorenjske ter drugih koncev Slovenije. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali izkušeni pridelovalci in poznavalci mesnin Ivan Podobnik, Marko Močnik in Stane Makuc, je letos prejela preko trideset  vzorcev, kar je odličen rezultat, glede na to, izdelovalci klobas letos imelo ločeno tekmovanje.  Ocenjevanje je potekalo po kriterijih Katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil na biotehnični fakulteti, ki upošteva zunanji izgled izdelka, sestavo in barvo prereza, teksturo, vonj in okus. Izdelke so kot ljubitelji ocenili tudi naključni obiskovalci. Ob podelitvi nagrad je komisija opozorila na nekatere pomanjkljivosti, ki bi jih pridelovalci morali odpraviti. Največ točk uradne komisije je letos prejel  Klavdij Torkar iz Podnanosa,  ljubiteljski ocenjevalci pa so kot najboljšega ocenili svinjski želodec Lada Mavriča z Reke.

Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C
petek
26.04.2024
5°C / 16°C