NOVI KROŽIŠČI V BOVCU KRASITA LESENI SKULPTURI MILOŠA DOMEVŠČKA

Sreda, 10. julij 2019

Vsi, ki jih v teh dneh pot zanese v Bovec, lahko sredi dveh novo zgrajenih križišč občudujejo dve leseni skulpturi. Sredi krožišča, ki vodi proti južni vpadnici v kraj kraljuje gams, v središču tistega pri letališču pa mogočen orel. Gre za dva izdelka domačina Miloša Domevščka.


Domevšček se je z ustvarjanjem v lesu z motorko prvič srečal pred dobrim letom dni. Najprej se je preizkusil z izdelovanjem lesenih podob živali, že kmalu zatem pa je nastala prva človeška figura, skulptura gozdarja, ki je našla svoje mesto sredi vasi Soča.


V letošnjem letu, ko je Bovec dobil dve novi krožišči, pa mu je bovški župan Valter Mlekuž dal izziv, da z dvema lesenima skulpturama okrasi ti novi pridobitvi. Izziv je seveda sprejel.


Izjava: Miloš Domevšček 1


Župan Mlekuž ne skriva navdušenja nad Miloševimi izdelki.


Izjava: Valter Mlekuž


Kot kaže, pa umetnika v Bovcu čaka še nekaj dela.


Izjava: Miloš Domevšček 2


Pretekli petek, prav na dan, ko je občina Bovec praznovala svoj praznik, so obe križišči v družbi župana in generalne sekretarke na Ministrstvu za infrastrukturo Nine Mauhler, predali namenu, Domevščka, ki je že dolga leta aktiven predvsem kot predsednik Društva 13-13 pa so na slovesnosti počastili tudi z občinsko plaketo.


Pa še pripis. V dneh, ko se ves širni svet zgraža nad velikim lesenim kipom Melanie Trump v Sevnici, ki neglede na vse umetniške opredelitve, ne izraža najbolje upodobljenkine lepote, lahko odgovornim v Sevnici prišepnemo: Pokličite na pomoč Miloša.


Matej Kavčič

 

Izjava: Miloš Domevšček
Izjava: Valter Mlekuž
Izjava: Miloš Domevšček 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.10.2019
12°C / 25°C
četrtek
24.10.2019
10°C / 26°C
petek
25.10.2019
10°C / 24°C