ŠE LETOS ZAČETEK PROJEKTA IZPOSOJE ELEKETRIČNIH KOLES

Sobota, 20. julij 2019

Občina Idrija pričenja z uresničevanjem projekta uvedbe sistema za izposojo električnih koles v mestu Idrija, ki sledi ukrepom, predvidenim v celostni prometni strategiji občine Idrija in prizadevanjem za vzpostavitev različnih oblik trajnostne mobilnosti zlasti v urbanih območjih, med njimi tudi kolesarjenja. Namen investicije, ki bo sofinancirana tudi iz evropskih kohezijskih sredstev, je tako prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti in s tem k izboljšanju kakovosti zraka v mestu Idrija ter k boljši povezanosti urbanega območja z robom mestnega naselja, zmanjšanju prometnih zastojev, izboljšanju kakovosti življenjskega prostora v mestu in povečanju prometne varnosti.

Skupna vrednost investicije je ocenjena na 316.256 evrov. Na osnovi decembra lani podpisane pogodbe z ministrstvom za infrastrukturo je idrijska občina upravičena do skupaj 114.059 evrov, od katerih je 85% evropskih sredstev, 15% pa je slovenske udeležbe.

Občina bo projekt uresničila v letošnjem in prihodnjem letu. Investicija v uvedbo sistema za izposojo električnih koles zajema nakup 34 električnih koles in vzpostavitev infrastrukture, to je petih opremljenih kolesarskih počivališč, ter operativno uvedbo sistema. Kolesarnice, ki so hkrati tudi polnilnice, so predvidene na petih lokacijah, in sicer na parkirišču  v Barbarah, pri stadionu, V bližini občinske stavbe, v bližini doma upokojencev in na Marofu (pri Eurospinu). Večina kolesarnic bo tako umeščena v bližini kolesarske poti, ki trenutno povezuje območje Likarice in OŠ Idrija, v kratkem pa bo dokončana tudi kolesarska pot od Idrije do Mokraške vasi.

 

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.01.2020
2°C / 10°C
torek
21.01.2020
-3°C / 10°C
sreda
22.01.2020
-6°C / 10°C