ČRNI OREL BO POSTOPOMA OŽIVEL

Petek, 20. marec 2009

Kot je znano, je na nedavnem razpisu družba Radio Cerkno dobila v najem prostore bivšega gostinskega lokala ÄŒrni orel v Idriji. V prihodnjih tednih bo postopoma ponovno oživel z nekoliko spremenjeno dejavnostjo. V prvem delu bo poslej zaživelo uredništvo Radia Odmev ter pisarna komercialnih služb programa. Osrednji del ÄŒrnega orla pa naj bi še naprej ohranil dosedanje vsebine. Tako naj bi v njem organizirali galerijsko ter občasno koncertno dejavnost. ÄŒrni orel naj bi bil tudi tesno povezan s programsko dejavnostjo radia. V njem naj bi občasno priredili okrogle mize, javne tribune in druge oblike neposrednega soočenja mnenj občanov in javnih služb. Seveda pa smo s prijavo na javnem razpisu ciljali tudi na to, da bo radio ponovno postal viden člen pri organizaciji javnih prireditev v mestnem jedru.


Žal pa trenutni časi niso naklonjeni velikim investicijam in bo tudi oživitev ÄŒrnega orla nekoliko počasnejša. Radio bo namreč slej ko prej delil usodo mnogih družb, ki bodo zaradi nelikvidnosti povsem omejile tudi reklamno dejavnost. V nasprotju s prepričanji mnogih ljudi mora namreč radio sredstva za svojo dejavnost pridobiti na trgu, v obliki komercialnih storitev, javnih razpisov in tako dalje.


Vsekakor pa je bodočnost na strani pogumnih, od tod tudi načrti, da bi s pomočjo lastnikov ustvarili močnejšo vseprimorsko radijsko mrežo. Eden izmed bodočih novih dejavnosti pa je tudi že omenjeni ÄŒrni orel. O njegovo vsebini pa tokrat sprašujemo tudi poslušalce, zato vas vabimo, da oddate svojo mnenje v anketi na naši spletni strani.


i.s.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.06.2018
12°C / 25°C
torek
26.06.2018
15°C / 24°C
sreda
27.06.2018
12°C / 27°C