OBČINSKI SVETNIKI O RAVNATELJICAH IN KOMUNALI

Sobota, 25. april 2009

Osrednji točki četrtkovega zasedanja idrijskega občinskega sveta sta bili potrditev rebalansa občinskega proračuna za letošnje leto in  zaključnega računa proračuna za leto 2008. Idrijski občinski svetniki pa so sprejeli še nekaj drugih pomembnejših odločitev.

Glede pobude krajanov Spodnje Idrije za ustanovitev oddelka Glasbene šole Idrija v njihovem kraju, so sprejeli sklep, da širitev dejavnosti glasbene šole z odprtjem tovrstnega oddelka v tem kraju zaradi neizpolnjevanja kadrovskih in prostorskih zahtev ter zagotavljanja najvišje možne stopnje izvedbe pouka v korist učencev trenutno ni primerna za realizacijo. ÄŒe se bodo v prihodnje pokazale možnosti za oddelek, pa bosta Občina Idrija in glasbena šola izpeljali vse potrebno, da bi se v Spodnji Idriji odprl vsaj oddelek pripravnice.

Idrijski svetniki so v nadaljevanju zasedanja v drugem branju potrdili odlok o urejanju javnih površin, medtem ko so drugo branje odloka o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami umaknili z dnevnega reda. Svet je odložil tudi odločanje o obravnavi obvezne razlage, ki nadomešča pravno praznino glede gradnje nezahtevih objektov na kmetijskih površinah, da bi pripravljalci besedilo ponovno ustrezneje vsebinsko oblikovali. Svet pa je potrdil porabo dela sredstev obvezne proračunske rezerve za financiranje geodetskih del na plazu ob cesti Razpotje-Volavčejše.

V okviru mandatnih vprašanj pa je idrijski občinski svet na zasedanju podal tudi svoje mnenje h kandidatkam za ravnateljice dveh zavodov- idrijske in črnovrške osnovne šole. Svet je z glasovanjem podal pozitivno mnenje za obe kandidatki za ravnateljico Osnovne šole Idrija Marto Pajer in Nikolajo Munih. Pri odločanju med kandidatkama za ravnateljico Osnovne šole ÄŒrni Vrh Alenko Cvetaš in Karmen Simonič Mervic je pa je podal pozitivno mnenje Cvetaševi, čeprav ne brez zapletov, saj je komisija za mandatna vprašanja, ki jo vodi svetnik Jože Kenk, podala negativno mnenje obema kandidatkama. Svetnik Kenk, ki je tudi predsednik sveta zavoda črnovrške osnovne šole, pa je tudi osebno menil, da bi Cvetaševa, ki bo prihodnje leto dopolnila pogoje za upokojitev, morala odstopiti mesto mlajši sili. Svetniki so v razpravi menili, da starost ne more biti merilo za zmožnost opravljanja funkcije in ji na osnovi dobrega dela v preteklih mandatih podelili pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnateljico te šole.

V sklepnem delu zasedanja pa je na zahtevo predsednika nadzornega odbora občine Rasta Revna župan Bojan Sever sklenil, da bo kot predstavnik občine - večinskega družbenika v podjetju Komunala Idrija- podpisal pooblastilo celotnemu nadzornemu odboru za pregled dokumentacije v zvezi z izgubo smetarske dejavnosti v podjetju. Nadzorni odbor med drugim namreč želi ugotoviti, ali je bil sklep občinskega sveta o pokrivanju izgube Komunale pri izvajanju dejavnosti ravnanja z odpadki upravičen.          

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C