DOM STAREJÅ IH OBČANOV VENDARLE BO?

Sreda, 10. junij 2009

V Žireh že dlje časa potekajo priprave na gradnjo doma upokojencev na območju, imenovanem Mršak, kjer je pred kratkim odprl svoja vrata tudi nov bencinski servis. Å e vedno je sicer mogoče, da Žirovci ostanejo brez doma za starejše občane, ki naj bi sprejel kar 150 varovancev, kajti z roki, določenimi s podjetjem Deos v koncesijski pogodbi, precej zamujajo.

Kljub temu da je bilo predvideno, da bo nov dom za ostarele zgrajen že do konca letošnjega leta, natančneje 1. decembra, in naj bi takrat že sprejemal prve varovance, z roki, določenimi v koncesijski pogodbi, ki se jih mora investitor držati, če želi obdržati koncesijo in prednosti koncesijske pogodbe, zamujajo. Franci Kranjc z Občine Žiri zatrjuje, da so roki že kritično zamaknjeni:

Franci Kranjc 1

…pravi Kranjc in dodaja:

Franci Kranjc 2

In kaj pričakujejo v nadaljevanju, predvsem v dogovarjanju s sosedi, ki so imeli največ pripomb na izgradnjo doma v njihovi bližini?

Franci Kranjc 3

O njegovi pomembnosti priča tudi dejstvo, da naj bi z odprtjem ponudil kar okrog 70 novih delovnih mest. Na občini kljub vsemu ostajajo optimistični.

Damjana Peternelj

Franci Kranjc 1
Franci Kranjc 2
Franci Kranjc 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
15°C / 34°C
sobota
21.07.2018
16°C / 33°C
nedelja
22.07.2018
19°C / 32°C