PB FRANJA - SEDMO ČUDO SLOVENIJE

Sobota, 19. januar 2008

Novice -Nedelja, 20. januar ob 9h, 11h

Nedeljski dnevnik je v petek na sklepni prireditvi v Litiji za Slovenca leta 2007 razglasil Danila Türka, ki je po izboru bralcev najbolj priljubljena osebnost minulega leta. ÄŒastni Slovenec leta 2007 po izboru uredništva je Janez Drnovšek, listino za posebne dosežke po izboru uredništva pa je prejel Peter Mankoč.

Na prireditvi, ki letos praznuje že 20. jubilej, so razglasili tudi sedem čudes Slovenije, za katere je v akciji, ki je v Nedeljskem potekala pol leta, glasovalo več kot šest tisoč bralcev. Županom občin, kjer se nahajajo izbrana čudesa, so na prireditvi predali certifikate. Prireditev so popestrili številni glasbeni gostje in drugi, udeležil pa se je je tudi župan občine Cerkno Jurij Kavčič, saj se je med Sedem čudes Slovenije uvrstila tudi, v neurju pretekle jeseni zelo poškodovana, bolnišnica Franja iz soteske Pasice na Cerkljanskem.

Med Sedem čudes Slovenije so se po izboru bralk in bralcev uvrstile stvaritve in dela človeškega uma ter človeških rok. Polega Partizanske bolnišnice Franja še Aljažev stolp, Blejski grad, cerkev svetega Roka s Kalvarijo, planiška velikanka, Plečnikovo Tromostovje in Predjamski grad.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.10.2018
5°C / 19°C
torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
8°C / 21°C