NA IDRIJSKEM VEČ Å½IVŽAVA V VTRCU

Sreda, 01. julij 2009

Maja je zavod Vrtec Idrija zaključil letošnji vpis za naslednje šolsko leto, v katerem bo vpisanih 19 otrok več, kot jih je vrtec obiskovalo lani, ko je bilo v vseh enotah vrtca v 20 oddelkih skupno 338 otrok. Zaradi povečanega vpisa in  upoštevanja fleksibilnega normativa bodo letos tako lahko sprejeli v vrtec 42 otrok več kot minulo šolsko leto.  Predvsem je povečan vpis v enoti vrtca v Spodnji Idriji in Idriji, kjer se bo v enoti Prelovčeva oblikoval dodaten oddelek. V enoto Arkova so najprej razporedili otroke iz drugih enot, ki so izrazili željo, da bi obiskovali to enoto, ker pa je bilo prijav več, kot prostih mest, je otroke sprejela komisija za sprejem otrok v vrtec na osnovi Pravilnika o poteku postopka in kriterijih za sprejem otrok v Vrtec Idrija. Otrokom, ki niso bili sprejeti v enoto Arkova , so ponudili prosto mesto v enoti Prelovčeva. Med šolskim letov bodo v enoti Arkova sprejemali otroke samo v primeru izpisa. Prednost bodo imeli otroci, ki jih je komisija prerazporedila v enoto na Prelovčevi. Na čakalni listi pa je zaradi neizpolnjevanja pogoja ustrezne starosti najmanj 11 mesecev še 6 otrok, ki se bodo v vzgojnovarstveni program vrtca vključili med šolskim letom. Večina staršev novovpisanih otrok seje odločila, da bodo naslednje leto obiskovali enoto v Arkovi, zato je v oddelkih v enoti Prelovčeva še nekaj prostih mest. Kljub temu je bilo vpisanih otrok toliko, da bo potrebno dodatno odpreti še ne oddelek, tako da bodo lahko v enoto v Prelovčevi vključevali otroke v vrtec tudi še med šolskim letom. V enoti v Spodnji Idriji je samo še eno prosto mesto v oddelku starejših otrok, v dveh oddelkih pa je normativ znižan zaradi vključenosti dveh otrok s posebnimi potrebami. V godoviški enoti je trenutno prosto še eno mesto, čeprav so že vpisani še trije otroci, ki pa še ne izpolnjujejo starostnega pogoja. Å tevilo vpisanih otrok v enoti vrtca v ÄŒrnem Vrhu pa omogoča, da bodo v soglasju s starši in idrijsko občino tudi v novem šolskem letu obdržali dodaten oddelek v prostorih osnovne šole.    

Metka Rupnik

Foto: Vrtec Idrija

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

yand dne 01.07.2009 ob 14:49:40
#1
In kljub temu, da so v Idriji še tri prosta mesta v dodatnem oddelku, otroci niso sprejeti, ker niso dovolj stari do septembra. Bojo pa med letom, zakaj ne zapolnijo oddelka tako kot po drugih občinah.Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.10.2018
5°C / 19°C
torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
8°C / 21°C