PRIMORSKI VAL OHRANJA POSLUÅ ALCE

Torek, 28. julij 2009

Te dni je Media pool objavil radiometrijo, s katero meri dosege in učinkovitosti radijskih programov v Sloveniji. V zadnjem obdobju se na tem področju ni zgodilo bistvenih sprememb, večina analitikov to pripisuje navadam Slovencev, ki ostajajo zvesti svojim radiem. Å e naprej se čuti delen upad poslušanja tradicionalnih radiev, nacionalnih in lokalnih s statusom posebnega pomena, čeprav se je nalet  komercialnih programov zaustavil. Slovenci smo, kar se radiev tiče, dokaj patriotsko usmerjeni, kar še posebej velja za prebivalce vzhodne Slovenije. Največji doseg imata še vedno nacionalna programa, sledi pa jim radijska mreža Radio 1, ki je najbolj poslušana v tistih krajih, kjer je pred tem delovala posamezna radijska postaje te mreže.
Sedaj se že dobro potrjuje naša teza, da je bilo v Slovenijo oddanih veliko radijskih frekvenc v prazno. To velja za komercialne medije iz Ljubljane in Maribora, ki so slišne na povsem nasprotnem koncu Slovenije. Njihov učinek izven svojih regij je  pičel ali celo zanemarljiv.
In kako kaže radijskemu programu, ki ga ta hip poslušate? Radio Odmev in Alpski val sta v času meritev delovala še ločeno. Glede na lansko leto in na prvo četrtletje letošnjega leta nista izgubljala poslušalcev, v primerjavi s sosedi sta svoj položaj celo okrepila. In če nanju gledamo kot na celoto, lahko ugotovimo, da sta na ožjem območju, med Bovcem in Logatcem,  najbolj poslušana radia, na širšem območju med Bovcem in Ljubljano pa ju  dosegata le nacionalna programa. ÄŒeprav pokrivata le s poslušalci redko naseljen del severne Primorske ter del Gorenjske in Notranjske, pa  skupaj dnevno naštejeta  17.000  poslušalcev.

Na sliki: Tudi mladi so pogosti gosti v naših studijih.

i.s.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
21.04.2019
5°C / 25°C
ponedeljek
22.04.2019
6°C / 23°C
torek
23.04.2019
5°C / 20°C