PRIMORSKI VAL PRIVABIL VEČ KOT 2000 LJUDI

Ponedeljek, 14. september 2009

Tradicionalna glasbeno -zabavna prireditev Dan Primorskega vala, ki sta ga Radio Odmev in Alpski val včeraj pripravila na prizorišču pred Hotelom Cerkno, je pritegnila več kot 2.000 obiskovalcev s Cerkljanskega, Idrijskega, sosednjih in tudi bolj oddaljenih krajev. Na več kot deveturni prireditvi je občinstvu v živo pelo kar 19 slovenskih glasbenih izvajalcev-pevk, pevcev in skupin, uveljavljenih imen slovenske glasbene scene najrazličnejših glasbenih zvrsti, od rock ritmov prek melodičnega popa do narodnozabavnih melodij. Velik odziv izvajalcev dokazuje, da znajo ceniti glasbeno držo Alpskega vala in Radia Odmev, ki skoraj polovico svojega glasbenega programa namenjata slovenskim avtorjem in izvajalcem. Občinstvo vseh generacij, ki je do zadnjega kotička napolnilo prizorišče pred Hotelom Cerkno, so s svojimi nastopi dobro ogreli: Foxy teens, 4 play, Katja Fašink, Soulgreg, Javor, Rok Ferengja, Tanja Žagar s skupino, Flirrt, Manca Å pik, Electrix, Marko Vozelj, Stereotipi, Vili Resnik s skupino, Nude, Dejan Lapanja s skupino, Kingston, Ultra, Carpe Diem in Sons. Niti celotne prireditve pa so povezali voditeljice in voditelji Radia Odmev in Alpskega vala in tako so glasovi, ki jih sicer poslušamo v radijskem etru, dobili tudi obraze. Zlasti v mlajših obiskovalcih in nekaterih voditeljicah pa je prireditev prebudila neslutene, speče talente, o čemer več v kratkem tudi na fotografijah v naši spletni Galeriji.

Izvrstni glasbeniki, iskrivi voditeljice in voditelji, dobrote kuhinje Hotela Cerkno in radodarna nagradna igra so skupni imenovalec včerajšnjega Dneva Primorskega vala, ki mu je bilo naklonjeno tudi vreme, saj nam je namesto nalivov, zaradi katerih smo junijsko prireditev morali preložiti na september, tokrat postreglo s soncem.
In če bo vreme naklonjeno, vas bosta Radio Odmev in Alpski val junija 2010 ponovno povabila na Dan Primorskega vala pred restavracijo na SC Cerkno.

 

Dežurna ekipa radijcev

Vsi, ki ste bili z nami na včerajšnji prireditvi, zlasti pa tisti, ki se nam niste uspeli pridružiti, si boste obsežnejšo foto reportažo o nastopajočih glasbenikih in vzdušju na včerajšnjem Dnevu Primorskega vala v kratkem lahko ogledali v naši rubriki Galerija.


Metka Rupnik

Foto: Zoran Abram in Lea Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
9°C / 21°C
četrtek
25.10.2018
5°C / 19°C