PLAČEVANJE ODVOZA ODPADKOV ODSLEJ ZA VSE

Četrtek, 08. oktober 2009

Občina Idrija, ki je odgovorna za izvajanje gospodarske javne službe zbiranja in odlaganja odpadkov, zahteva od izvajalca te službe, podjetja Komunala Idrija, da so v sistem zbiranja in odlaganja odpadkov vključeni vsi občani.
Občinski odlok o ravnanju z odpadki namreč določa, da so povzročitelji komunalnih odpadkov vsi prebivalci občine, vključenost v storitve javne službe in plačilo teh stroškov sta za vse povzročitelje obvezna ne glede na količino odpadkov in ne glede na oddaljenost od prevzemnega mesta.
Podjetje Komunala je iz primerjave internih evidenc in razpoložljivih uradnih podatkov o stavbah in prebivalcih s stalnim prebivališčem ugotovila, da za povzročitelje iz približno 160 naslovov z območja idrijske občine storitve ravnanja s komunalnimi odpadki še ne obračunava. Gre predvsem za prebivalce, ki imajo urejena skupna prevzemna mesta, ki pa so precej oddaljena od lastnega zbirnega mesta. Te prebivalce je Komunala o tem že obvestila in so bili z mesecem septembrom vključeni med plačnike storitev.


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
18.01.2019
6°C / 8°C
sobota
19.01.2019
1°C / 5°C
nedelja
20.01.2019
-3°C / 8°C