POPISI Å KODE PO NEURJU ŽE TEČEJO

Ponedeljek, 28. december 2009

Kot smo sproti poročali v naših informativnih oddajah, je bilo v neurju med 23. in 26. decembrom precej prizadeto tudi območje idrijske občine. Gasilci so prečrpali vodo iz več objektov, prekrili več plazov in razdelili protipoplavne vreče za zaščito ogroženih objektov. Zaradi plazov in nanešenega materiala je bilo poškodovanih več lokalnih in javnih cest v ÄŒekovniku, Doleh, Krnicah, Masorah in Kanomlji. Zaradi vode na cestišču je bila zaprta cesta v Zadlogu. Trenutno je zaradi plazu zaprta državna cesta Marof -Žiri. Občina pričakuje, da bo Direkcija Republike Slovenije za ceste v naslednjih dneh dovolila delno odprtje ceste za promet.
V neurju je bilo poškodovanih tudi več strug vodotokov. Za odpravo posledic po neurju bo popise in potrebna dela izvedel koncesionar Hidrotehnik Vodnogospodarsko podjetje.
Danes se je sestala občinska komisija za ocenjevanje škode, ki  bo v naslednjih dneh popisala in ocenila nastalo škodo po zadnjem neurju ter jo prijavila na Upravo za zaščito in reševanje, ki bo zahtevke preverila in ocenila, ali je Občina Idrija upravičena do sredstev iz državnega proračuna za odpravo škode. Ker je za popis in oceno škode potrebno pregledati veliko lokacij, občina prosi občane za sodelovanje in razumevanje.


Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
15°C / 34°C
sobota
21.07.2018
16°C / 33°C
nedelja
22.07.2018
19°C / 32°C