USTVARJALNOST ZLATIH LET

Četrtek, 06. maj 2010

 

Od včeraj je v galeriji pri ÄŒrnem orlu v Idriji na ogled nova razstava, na kateri se predstavljajo ustvarjalci v tretjem življenjskem obdobju.

Tokrat svoja likovna dela ponujajo na ogled udeleženci in udeleženke krožka risanja in slikanja Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki pod mentorskim vodstvom upokojene učiteljice likovne vzgoje Marinke Persoglia deluje pri Društvu upokojencev Idrija. Krožek, ki je obsegal 50 ur skupnega dela, je obiskovalo 14 udeležencev, ki so se pod vodstvom mentorice podali po poti odkrivanja različnih tehnik in osnov likovnega izražanja; začeli so z osnovami risanja, uporabo različnih svinčnikov in nadaljevali z različnimi tehnikami, od svinčnika, pastela, akrila do tempere, in v vsaki od teh skušali tudi ustvarjati. Cilj te pestrosti je bil, da bi se vsak "našel v tehniki, ki mu najbolj leži." Nastalo je kar nekaj zanimivih likovnih izdelkov, za obiskovalca razstave pa bo gotovo zanimivo zlasti dejstvo, da gre za ljubiteljske likovne ustvarjalce iz naših krajev, upokojence, ki so se v času svojega službenega obdobja uresničevali v povsem drugih poklicih.  Razstava bo na ogled do prihodnje sobote.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

flapajne dne 07.05.2010 ob 13:56:27
#1
Razstava bo odprta do sobote 15.05.2010. Pa brez zamere flapajne.Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
5°C / 19°C
četrtek
25.10.2018
9°C / 22°C