MINISTER ŽBOGAR V IDRIJI

Sreda, 26. maj 2010

Poslanec Samo Bevk je sinoči na idrijskem gradu pripravil še enega iz niza svojih Poslanskih večerov, na katerem je gostil slovenskega ministra za zunanje zadeve Samuela Žbogarja.

Minister Žbogar je na obisku v Idriji udeležencem Bevkovega Poslanskega večera predstavil aktualne zadeve, s katerimi se v tem obdobju najbolj ukvarja slovenska zunanja politika. Kot je med drugim poudaril, je njena osrednja prioriteta gospodarska diplomacija, pomoč slovenskemu gospodarstvu pri krepitvi poslovnih povezav v Evropi in svetu.

Ena osrednjih tem včerajšnjega srečanja z ministrom Žbogarjem v Idriji pa je bilo trenutno najaktualnejše slovensko zunanje in notranje politično vprašanje - arbitražni sporazum in referendum o njem 6.junija. Minister je poudaril, da ljudi bega mnenje, da sta vlada oziroma državni zbor breme in odgovornost odločitve z referendumom prevalila na državljane. Žbogar to mnenje zavrača.

------------------

izjava Samuel Žbogar 1

-----------------

Minister Žbogar tudi meni, da je referendum dobra priložnost, da se ljudje podrobneje seznanijo z vsebino arbitražnega sporazuma, in poudaril, da se slovenska oblast ne bo sklicevala na odločitev ljudi, ko se bo šla pogajat na arbitražno sodišče.

----------------

izjava Samuel Žbogar 2

----------------

Minister Žbogar je na včerajšnjem poslanskem večeru zaželel vse dobro kandidaturi Idrije za uvrstitev njene rudarske dediščine na seznam svetovne dediščine pri Unescu, k čemur želi z lobiranjem pripomoči tudi slovenska diplomacija.

Metka Rupnik

 

 

izjava Samuel Žbogar 1
izjava Samuel Žbogar 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C