OBČINA GORENJA VAS POLJANE PRAZNUJE

Sreda, 24. november 2010

Občina Gorenja vas - Poljane v teh dneh obeležuje svoj občinski praznik. 23. novembra leta 973 je bila namreč zapisana darilna listina cesarja Otona II., ki je najstarejši pisni vir, v katerem so prvič omenjeni kraji v današnji občini Gorenja vas - Poljane. Praznik bodo med drugim obeležili z odprtjem krožišča in novega vrtca.
Včeraj popoldne je minister za promet dr. Patrick Vlačič predal v uporabo novo urejeno krožno križišče v Gorenji vasi, jutri pa bodo svečano odprli novo enoto vrtca Dobrava, ki je sicer malčke sprejel že sredi septembra. Občinski praznik bodo proslavili v soboto na slavnostni akademiji, na kateri bodo podelili tudi občinska priznanja. Podeljeni bosta dve občinski plaketi: posthumno bodo plaketo podelili Dragu Kisovcu, za njegovo dolgoletno uspešno delo in dosežke na področju ljubiteljskega športa v Poljanski dolini, drugo pa Prostovoljnemu gasilskemu društvu Gorenja vas za 110 let uspešnega delovanja na humanitarnem področju. Priznanje občine bo šlo v roke Zofije Polenšek za zasluge in socialni vzor na področju dolgoletnega rejništva, priznanje župana pa bo prejel Lojze Oblak za izjemno pripadnost športu in jekleno voljo.  


Maja Filipič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.12.2018
-6°C / 5°C
torek
18.12.2018
-2°C / 9°C
sreda
19.12.2018
-3°C / 10°C