MOP PRIPRAVLJA PROGRAM ZA ODPRAVO POSLEDIC

Torek, 07. december 2010

Neurje, ki je po večjem delu Slovenije pustošilo med 16. in 20. septembrom letos, je precejšnjo škodo pustilo tudi na nekaterih območjih idrijske občine. Vlada Republike Slovenije se je na eni zadnjih novembrskih zasedanj seznanila z oceno neposredne škode na stvareh zaradi posledic septembrskih poplav v Republiki Sloveniji. Na osnovi ugotovitev je zadolžila Ministrstvo za okolje in prostor, da v skladu s sprejetim sklepom in v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi pripravi program odprave posledic neposredne škode na stvareh, gradbeno inženirskih objektih, v gospodarstvu, na kulturni dediščini in vodotokih, kot to določa Zakon o odpravi posledic naravnih nesreč.

Da bi ministrstvo zagotovilo kar najboljše informacije lokalnim skupnostim in občanom, na kakšen način lahko pridobijo sredstva državnega proračuna za obnovo, je prejšnji teden organiziralo posvet o pripravi in izvedbi Programa odprave posledic neposredne. Pripravilo je tudi zloženko z osnovnimi informacijami, ki se nanašajo na odpravo posledic poplav in možnosti pridobitve sredstev državnega proračuna za obnovo poškodovanih objektov za zasebne lastnike. Za razdelitev zloženke potencialnim upravičencem na območju posamezne občine, bo ministrstvo za okolje in prostor zaprosilo občinske uprave, da na krajevno običajen način občane seznanijo z možnostmi pridobitve sredstev državnega proračuna za obnovo. Vsi zasebni lastniki poškodovanih objektov, za katere je ugotovljeno, da izpolnjujejo z zakonom določene pogoje za pridobitev sredstev državnega proračuna, bodo v procesu ugotovitvenega postopka pozvani k dostavi potrebne dokumentacije.

Za dodatne informacije o možnostih in pogojih za pridobitev sredstev državnega proračuna lahko posamezniki zastavijo tudi vprašanje na brezplačno telefonsko številko 080 25 50.

Maja Filipič

 

Foto: Neurje septembra na črnovrški planoti (Petra Rupnik)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
15°C / 34°C
sobota
21.07.2018
16°C / 33°C
nedelja
22.07.2018
19°C / 32°C