Å KOFJA LOKA V ZNAMENJU PASIJONA

Petek, 18. marec 2011

V Å kofji Loki bo do nedelje potekal mednarodni znanstveni simpozij z naslovom Pasijoni v Evropi -bogata dediščina za prihodnost, ki so ga uradno odprli včeraj.

V »pasijonskem mestu«, Å kofji Loki, so pred dvema letoma pasijon uprizorili že tretjič, po letih 1999 in 2000. S kakšnim namenom pa so se lotili organizacije letošnjega mednarodnega znanstvenega simpozija, pojasnjuje organizatorka Andreja Ravnihar Megušar z Občine Å kofja Loka:

Andreja R. Megusar 1       

Na mednarodnem simpoziju se bodo zbrali raziskovalci, slovenski in tuji strokovnjaki, državni in občinski sodelavci, ki jih povezuje osrednja, edinstvena pasijonska dediščina na Loškem -Å kofjeloški pasijon. Prav tako bodo sodelovala tudi partnerska mesta, v katerih se uprizarjajo pasijoni ali procesije in so povezani v mednarodnem združenju Europassion. Namen simpozija je predstavitev najnovejših spoznanj o vrednosti, pomenu in moči pasijona iz različnih vidikov, hkrati pa izmenjava izkušenj ter vzpostavitev novih in utrditev dosedanjih strokovnih vezi. Tako so simpozij uradno otvorili včeraj z odprtjem razstave Slovenski pasijoni ter predstavitvijo Zbornika simpozija Pasijonski doneski. In kaj za konec tedna še pripravljajo? Andreja Ravnihar Megušar:

Andreja R. Megusar 2     

Glede na to si v Å kofji Loki želijo:

Andreja R.Megusar 3     

Simpozij organizirajo kot zadnjega od treh dogodkov v sklopu evropskega programa "Evropa za državljane 2007-2013", aktivnost "Tematsko mreženje partnerskih mest", kjer je Å kofja Loka  uspešno kandidirala s projektom »Spodbujanje lokalnih skupnosti k ohranjanju kulturne dediščine zgodovinskih mest«.

Damjana P.

Andreja R. Megusar 1
Andreja R. Megusar 2
Andreja R. Megusar 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
15°C / 34°C
sobota
21.07.2018
16°C / 33°C
nedelja
22.07.2018
19°C / 32°C