NA SOVODNJU V NOVO Å OLSKO LETO Z NOVIM IGRIÅ ČEM

Četrtek, 21. april 2011

Na Sovodnju bodo do pričetka novega šolskega leta bogatejši za novo večnamensko športno igrišče. Prav danes je bila na občini podpisana pogodba z izvajalcem del, podjetjem Tigrad iz Rovt, ki bo z deli pričelo v začetku maja. Dela so vredna 373.000 evrov, 215.000 evrov je evropskih sredstev, ostalo bo prispevala občina.

----------------------------------

Že februarja so na Občini Gorenja vas-Poljane dobili odločbo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s področja Obnova in razvoj vasi, o izgradnji športnega igrišča na Sovodnju. Tudi gradbeno dovoljenje so prejeli že pred razpisom za izvajalca del, ki se je sicer zaključil konec marca, nanj so prejeli 2 prijavi. Danes je župan Milan ÄŒadež, kot pojasnjuje, že podpisal pogodbo z izvajalcem del, podjetjem TIGRAD iz Rovt:

Zupan Cadez 1   

Župan ÄŒadež nadaljuje:

Zupan Cadez 2   

Dela morajo biti v celoti dokončana do 1. septembra letos. Izgradnja športnega igrišča Sovodenj sicer obsega: ureditev tipiziranega netekmovalnega večnamenskega igrišča, garderobnega objekta (zemljanke), dovoza do igrišča za osebna vozila, parkirnih mest, pešdostopa iz smeri centra Sovodnja, OÅ  in vrtca, ter ostale komunalne opremljenosti.

Damjana P.

Zupan Cadez 1
Zupan Cadez 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C