PA UKINIMO VSE OD KRAJA!

Sreda, 07. september 2011

Zdi se, da država s svojo potezo ukinjanja avtobusnih postajališč v Zali izvaja reden ritual dokazovanja moči, ki pa praktičnega pomena nima. Kdor se dnevno vozi po naših cestah, bo takoj lahko ocenil, da bi lahko tak ukrep sprejeli za velik del države. ÄŒe se, na primer, peljemo iz Godoviča proti Tolminu, torej skozi tri občine, lahko čez palec ugotovimo, da je le kakšnih 30 odstotkov avtobusnih postajališč urejenih. Mnogo postajališč ni nič boljših od tistih, ki so že nekaj dni ukinjena: Maruškovec, Pirhova Luknja, Stopnik in tako dalje. Å e več bi jih lahko našteli, če bi se zapeljali po nekaterih vaseh. Skoraj neverjetno: Tudi križišče na Želinu, v katerega so vložena milijonska sredstva, ima postajališče le v eni smeri! Večina na videz urejenih ni ustrezno označenih s prometnim znakom, avtobusni vozni red, ki bi bil berljiv za starejše ljudi, je prava redkost. Res je, da so časi, nabitih avtobusov do zadnjega kota že zdavnaj minili, vsak potnik, še posebej če gre za otroke, pa je na postajališčih izpostavljen enaki nevarnosti. Državi bi tako zlahka predlagali, da s smešnico v Godoviču čim prej zaključi, svojim uradnikom pa naloži, da se loti stvari od kraja, sistematično in po pameti.

Na sliki: Veliko škarp, a malo postajališč.

I.S.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

poslušalka dne 08.09.2011 ob 17:43:00
#2
jaz pa mislim ,da to vse ni padlo izpod neba ,verjetno je kdo kaj iskal ........na nepravem mestu ali kako ??
poslušalka dne 08.09.2011 ob 17:42:48
#1
jaz pa mislim ,da to vse ni padlo izpod neba ,verjetno je kdo kaj iskal ........na nepravem mestu ali kako ??Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
5°C / 19°C
četrtek
25.10.2018
9°C / 22°C