DO 1.12.2011 VLOGE ZA OPROSTITEV PLAČILA KOMUNALNEGA PRISPEVKA

Sobota, 08. oktober 2011

Kot smo že poročali, je idrijski občinski svet za zadnji seji tudi v drugem branju sprejel odlok o uvedbi komunalnega prispevka v občini, ki naj začel veljati 1.decembra letos, in potrdil program opremljanja stavbnih zemljišč. V skladu z Odlokom o občinskem prostorskem načrtu občine Idrija je obstoječe in načrtovane stavbe treba priključiti na zgrajeno javno vodovodno in kanalizacijsko omrežje, vendar pa je idrijski občinski svet na predlog občinske uprave s posebnim sklepom odločil, kateri občani so oproščeni plačila komunalnega prispevka. V primerih, kjer je v času od potrjevanja do uveljavitve Odloka že zgrajeno javno vodovodno omrežje, se občane oprosti plačila komunalnega prispevka za priklop na vodovodno omrežje, če nanj še niso priključeni, pa bi se v skladu s predpisi morali. Plačila komunalnega prispevka bodo oproščeni tudi občani na območjih, kjer je v času med potrjevanjem in uveljavitvijo Odloka sicer zgrajeno javno kanalizacijsko omrežje, vendar se nanj občani ne morejo priključiti zaradi premajhnih kapacitet ali nedelovanja obstoječih čistilnih naprav.

Občan, ki poda vlogo za izvedbo priključka in se v skladu z načrtovano izvedbo del priključi na že zgrajeno javno vodovodno oziroma kanalizacijsko omrežje, mora poskrbeti za izvedbo priključka. Občina v tem primeru poskrbi za »vodomerni jašek« pri priključitvi na vodovodno omrežje in za »plačilo strokovne pomoči upravljavca pri priklopu« pri priključitvi na kanalizacijsko omrežje.

Pogoj za oprostitev plačila komunalnega prispevka za omenjene primere pa je vložitev vloge na Občino Idrijo za oprostitev plačila, kar morajo občani opraviti do 1.decembra letos, ko stopi v veljavo Odlok. ÄŒe občani tega ne storijo pravočasno, se jim zaračuna komunalni prispevek v skladu z Odlokom.

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.05.2019
11°C / 24°C
petek
24.05.2019
10°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 26°C