ŽUPAN MINAMATE S SODELAVCEM V IDRIJI

Sreda, 12. oktober 2011

Župan in direktor občine Minamata na Japonskem, Katsuaki Miyamoto in Takuya Ogata, sta včeraj dopotovala na petdnevni prvi povratni obisk v Idrijo. Obisk je znak sprejema pobude za vzpostavitev prijateljskih vezi in kasnejšega pobratenja, ki so jo predstavniki Idrije dali ob svojem obisku v Minamati v začetku letošnjega leta. Danes dopoldne bo idrijski župan Bojan Sever japomnska gosta sprejel na sedežu občine, zatem pa bosta predstavnika Minamate v petih dneh obiskala pomembnejše ustanove in podjetja v Idriji, med njimi Rudnik živega srebra, družbo Kolektor Grup, mestni muzej, glasbeno in čipkarsko šolo, gimnazijo Jurija Vege (skupaj s Klubom idrijskih študentov), vrtec v Arkovi in Javni akvarij, ter se z vodstvi ustanov pogovarjala o možnostih medsebojnega sodelovanja.

V Ljubljani bosta v spremstvu predstavnikov idrijske občine obiskala Inštitut Jožef Stefan in se seznanila s projekti, povezanimi s problematiko živega srebra. Sprejel jih bo ljubljanski župan Zoran Jankovič, obisk v slovenski prestolnici pa bosta skupaj z idrijskimi gostitelji sklenila na večerji z japonskim veleposlanikom. Med obiskom v Idriji bosta gosta iz Minamate spoznavala tudi Krajinski park Zgornja Idrijca ter znamenitosti mesta Idrija.

Metka Rupnik


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
23.09.2018
17°C / 23°C
ponedeljek
24.09.2018
14°C / 25°C
torek
25.09.2018
14°C / 22°C