PREDSTAVITEV KAVČIČA ZA POSLANCA

Četrtek, 10. november 2011

V Cerknem se je danes predstavil kandidat SLS Radovana Žerjava v 11. okraju 1. volilne enote za poslanca v Državnem zboru Republike Slovenije, Jurij Kavčič. Na predstavitvi sta ga podprla tudi Marjan Simonič, predstavnik Območnega odbora SLS Cerkno in  Jakob Presečnik, vodja poslanske skupine SLS v Državnem zboru, prisotni so bili tudi simpatizerji stranke. Kot je že uvodoma poudaril Marjan Simonič, je Jurij Kavčič dober poznavalec lokalne politike (kar tri mandate in pol je bil župan Cerknega) pa tudi državne politike, saj je za njim tudi en mandat v Državnem svetu. S čim je domačin, tudi uradno edini Cerkljan, ki kandidira za poslanca v DZ, prepričal strankarske kolege? Marjan Simonič:

Marjan Simonic

Jakob Presečnik, vodja poslanske skupine SLS v Državnem zboru, pa je predvsem poudaril, kako pomembna je kandidatura Jurija Kavčiča:

Jakob Presecnik   

Za kaj predvsem pa se bo zavzemal Jurij Kavčič v primeru, da bo izvoljen za poslanca Državnega zbora?

Jurij Kavcic 1

Kot še poudarja, bo veliko dela in podpore vložil v pokritje belih lis s širokopasovnimi povezavami  na Idrijskem in Cerkljanskem. Prisotnim je odgovarjal tudi na vprašanja o pomembnosti samooskrbe s hrano in združevanja kmetov v konzorcije, ki bi tako laže lansirali svoje izdelke na trg. Glede na to, da je bil tudi član Državnega sveta, pa je na vprašanje, kako pomemben se mu zdita obstoj in funkcija Državnega sveta, odgovoril, da je potreben, saj ima funkcijo varovalke pri oblikovanju in sprejemanju nove zakonodaje. Prisotni so ga vprašali tudi, kakšno je njegovo mnenje glede sobivanja divjih živali in človeka tu na tem območju, saj so na Ministrstvu za okolje in prostor, Agenciji RS za okolje, kot pišejo v Idrijskih novicah, zavrnili vlogo za odstrel medveda, ki je na pašnikih pod Poreznom letos poleti naredil ogromno škode:

Jurij Kavcic 2

Damjana P.


 

Marjan Simonic
Jakob Presecnik
Jurij Kavcic 1
Jurij Kavcic 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

otka dne 10.11.2011 ob 17:41:09
#2
Cerkno ima priložnost, da popravi nedavni volilni kiks.
acergama dne 10.11.2011 ob 17:37:46
#1
Nima niti teoretičnih možnosti postati poslanec!!! in ker je sedaj prenehal prejemati enoletno nadomestilo,bo moral zavihati rokave in prijeti za kakšno resno delo!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.06.2018
12°C / 25°C
torek
26.06.2018
15°C / 24°C
sreda
27.06.2018
12°C / 27°C