UPRAVA ELEKTRA PRIMORSKE O STAVKI

Torek, 27. december 2011

Na današnjo stavko sindikata podjetja Elektro Primorska se je odzvala uprava podjetja, ki meni, da je napovedana stavka nepotrebna in nesmiselna, stavkovna zahteva o doslednem in takojšnjim izvajanjem vseh določil podjetniške kolektivne pogodbe pa popolnoma neutemeljena.

Kot poudarja uprava družbe, se določila podjetniške kolektivne pogodbe v družbi izvajajo v celoti, ker pa pogoji po 129. členu za leto 2011 po mnenju uprave niso bili izpolnjeni, družba delavcem ob zaključku leta ne more izplačati praznične nagrade, kot jo predvideva omenjeni člen, to je najmanj 1465,21 evra bruto na zaposlenega. Ocenjeni poslovni izid za leto 2011 je nižji od načrtovanega, zato po mnenju uprave temeljni poslovni cilji ne bodo doseženi," so sporočili iz podjetja Elektra Primorska.

Uprava družbe je sindikatu ponudila dogovor, ki je predvideval enkratno izplačilo vsem zaposlenim v družbi, z izjemo direktorjev sektorjev, in sicer v višini 354,73 evrov bruto na zaposlenega. Dogovor je bil s strani sindikata zavrnjen, prav tako pa niso pristali na ustanovitev arbitražnega sveta za rešitev tega problema.

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
25.05.2018
16°C / 29°C
sobota
26.05.2018
15°C / 29°C
nedelja
27.05.2018
15°C / 30°C