PEPELKA POMAGA OBOLELIM OTROKOM

Torek, 24. januar 2012

 Akcija žirovske Alpine Obudimo Pepelko za pomoč otrokom, obolelim za rakom je dobila ime po znani Disneyevi pravljici, ker je prav v njej lepo opisano pristno človeško upanje po boljšem jutri. K sodelovanju v omenjeni akciji so se, odzvale mnoge osnovne šole, vrtci ter posamezniki. Otroci so s svojimi likovnimi deli pomagali sovrstnikom, saj je Alpina za vsako prispelo risbo darovala 50 centov za bolne otroke. Odziv šol je presegel pričakovanja, v akciji je sodelovalo preko sto osnovnih šol, prejeli so 10.000 čudovitih risb in likovnih izdelkov v različnih tehnikah. Skupaj z risbami, donacijami in SMS donacijami so zbrali 9.000 EUR.
Z denarjem bodo pomagali otrokom na oddelku otroške hematologije in onkologije na Pediatrični kliniki v Ljubljani. V omenjeni bolnišnici ocenjujejo, da trenutno potrebujejo medicinski aparat sekvenator, ki omogoča hitrejše in sodobnejše diagnosticiranje rakastih bolezni in je uporaben tudi na drugih področjih. Primarij Majda Benedik Dolničar zagotavlja, da bo denar v celoti rezerviran za ta namen, čeprav trenutno še nimajo dovolj sredstev za nakup aparature.
Alpina je za najbolj prizadevno in solidarno sodelovanje podelila zahvalo in nagrado trem osnovnim šolam. Izbrane so bile Osnovna šola Poljane nad Å kofjo Loko, Osnovna šola Mislinja in Osnovna šola Narodnega heroja Rajka v Hrastniku.

Na sliki: Izdelek Ajde Marolt, Osnovna šola Poljane

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C