OBISK ŽUPANA KS KANOMLJA

Četrtek, 26. april 2012

 Idrijski župan Bojan Sever je v torek z obiskom na sejah krajevnih svetov Kanomlja in Krnice pričel s pomladnim nizom obiskov po krajevnih skupnostih.
V Kanomlji je trenutno najpomembnejši projekt najnujnejša sanacija objekta osnovne šole, kjer je bila takoj po požaru narejena zgornja plošča, objekt pa čaka še na ostrešje in prekritje. Krajani, ki so že in so še pripravljeni po svojih močeh pomagati pri sanaciji objekta, želijo, da bi bil objekt prekrit in v požaru poškodovana asfaltna prevleka pred njim izdelana vsaj do konca junija. Prostor pred nekdanjo šolo je namreč edini primeren za izvedbo praznovanja krajevnega praznika sredi julija. Župan Sever je obljubil, da bo Občina storila vse, kar je v njeni moči, da bo objekt do konca junija prekrit. Krajevni svet v Kanomlji je predstavnike občine opozoril tudi na alarmantno stanje ceste pri ÄŒuku ter na nujnost namestitve cestnega ogledala v ovinku nad Golijevo hišo ter zagotovitev delovanja javne razsvetljave pri tej stanovanjski hiši. Projekt Å turmajce pa poteka po dogovoru.

Istega dne se je župan Sever s sodelavci udeležil tudi zasedanja sveta KS Krnice, kjer je letos prioritetni projekt izvedba fasade Zadružnega doma, kjer dela že potekajo. Izveden bo preizkus vodnega črpališča, do leta 2014 pa zgrajen rezervoar za rezervno vodo. Križišče v Koči se bo urejalo skupaj z vodovodom in kanalizacijo v Mandžuriji.
Predstavniki krajevne skupnosti so župana in njegove sodelavce opozorili na nujnost nasutja ceste na Stan ter sanacije poškodovanega asfalta, ki je ostal po sanaciji podpornih zidov nad Bazovikom in v Ravanjski grapi. Prihodnje leto bo asfaltiran najbolj dotrajan del cestišča in saniran ovinek pod Graparjem.
V obeh krajevnih skupnostih je župan obljubil, da bodo krajani pravočasno dobili vse potrebne informacije o malih čistilnih napravah, ki jih je potrebno namestiti do leta 1917. Vodstvi obeh krajevnih skupnosti pa je obvestil, da letos asfaltacij po krajevnih skupnostih ne bo, bo pa letos izdelan popis prioritet kot osnova za izvedbo asfaltacij v prihodnje.Vzdrževanje cest bo v obeh krajevnih skupnostih letos izvajala Komunala, krajevni sveti pa upajo, da bodo za izvedbo del izbrani izvajalci, ki so že doslej to delo kvalitetno izvajali.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
25.05.2018
16°C / 29°C
sobota
26.05.2018
15°C / 29°C
nedelja
27.05.2018
15°C / 30°C