TOM TELEFON TUDI ZA TEŽAVE NA SPLETU

Sobota, 26. maj 2012

Tom telefon je postal uradna telefonska linija za pomoč pri težavah na spletu. V Sloveniji obstaja sedem svetovalnih skupin, dve od teh sta v Idriji in Tolminu. Otroci, mladi in njihovi starši, ki imajo težave pri uporabi novih tehnologij, lahko po novem anonimno pokličejo na brezplačno telefonsko številko 116 111. Svetovalci na Tom telefonu, ki so sicer prostovoljci, imajo bogate izkušnje svetovanja mladim v različnih težavah. Obenem so posebej izobraženi, da lahko mladim pomagajo tudi pri zagatah, ki se tičejo uporabe spleta, mobilnih telefonov in drugih novih tehnologij.
Zdenka Premoša, strokovna sodelavka pri Tom telefonu, je za Primorski val opozorila, da je postal svetovni splet vsakdanje pribežališče otrok in mladostnikov in hkrati, da se ti (še) ne zavedajo vseh težav in pasti, ki jih internet in moderna tehnologija na sploh, predstavljajo. Dejala je še, da se večkrat težave začnejo na spletu, nato pa se prenesejo v realno življenje.
Pomoč na številki 116 111, ki je uradna telefonska številka za pomoč otrokom in mladostnikom pri težavah na spletu, bodo pomoč lahko našli tudi njihovi starši. Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki skupaj s Centrom za varnejši internet koordinira ta projekt, so mnenja, da je tako svetovanje najmlajšim članom naše družbe nujno, da se pomagajo reševati težave in hkrati usmeriti kličoče k pravim strokovnjakom, ki jim lahko nudijo vso pomoč.

Anja Intihar


Fotografija: arhiv ZPM Idrija

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C