MLADI S PROTESTNO NOTO DO DRŽAVE

Petek, 15. junij 2012

Mladi iz Zavoda Nefiks, vodilne institucije na področju priznavanja in beleženja neformalnega znanja in zaposlitvene pismenosti v Sloveniji, ki vključuje študente iz različnih krajev Slovenije, so ob zaključku sezone Podjetnih petkov političnim predstavnikom v Sloveniji poslali odprto pismo, v katerem jih opozarjajo na zaskrbljujoč položaj mladih na trgu dela.
V pismu poudarjajo, da stanja brezposelnosti mladih ni moč opravičevati zgolj s slabim stanjem v državi ali splošno recesijo in da je nujno in potrebno ukrepati takoj. Opozarjajo tudi, da mlad človek, ki mu ni omogočen dostojen prehod v avtonomijo, postane dolgoročno breme za vse davkoplačevalce. O vsebini pisma več Tadeja Ozebek, vodja projekta Podjetni petek pri Zavodu Nefiks:
IZJAVA ODPRTO PISMO 1

Odprto pismo so naslovili na poslance in poslanke Državnega zbora RS, poslali so ga vsem ministrom in njihovim sekretarjem, predsedniku države dr. Danilu Türku in evropskim poslancem. In kakšna so pričakovanja mladih? Tadeja Ozebek:
IZJAVA ODPRTO PISMO 2

Na podlagi izkušenj, ki so jih pridobili s projektom Podjetni petek, ki je namenjen povezovanju delodajalcev in mladih, so na Zavodu Nefiks poleg pisma pripravili tudi film s pobudo "Nekaj se mora zgoditi".

Maja Filipič 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C