ZA 19 TOČK 5 UR RAZPRAVE

Četrtek, 21. junij 2012

Sinoči so na rednem zasedanju, osmem v tem mandatu, zasedali svetniki in svetnice občinskega sveta občine Cerkno. Obsežen dnevni red, ki je obsegal kar 19 točk, je napovedal obsežno razpravo, ki pa ni trajala dolgo, saj so s sejo zaključili po petih urah zasedanja.
Uvodoma so svetniki in svetnice podali soglasje k predlaganim cenam storitev pomoči družinam na domu, ki jo tudi v občini Cerkno od 1. januarja zaradi odpovedi Centra za socialno delo izvaja Dom upokojencev Idrija. Kot pojasnjuje direktor zavoda Samo Beričič, je predlog cen storitve posledica:

IZJAVA BERICIC 1

V občini Cerkno je uporabnikov tovrstnih storitev, kot še dodaja Beričič, zelo malo, na tem območju tako izvajajo storitve med delavniki od 6.30 do 14. ure. In za koliko bodo nove cene storitev, ki bodo v veljavo stopile s 1. julijem, višje od dosedanjih?

IZJAVA BERICIC 2

Cene bodo za uporabnike ostale nespremenjene, saj bo občina povečala svoj delež sofinanciranja.
Svetniki so v nadaljevanju seje potrdili uskladitev cen za pokopališko in pogrebno dejavnost, nekaj dlje časa pa so se zadržali pri obravnavi poročila o delu nadzornega odbora občine Cerkno v obdobju dosedanjega mandata. Svetniki SLS in Neodvisne liste so razpravljali o pristojnostih odbora, zmotilo pa jih je tudi dejstvo, da so zadnji zapisnik zasedanja, ki je bil 16. maja, prejeli šele na mizi včerajšnjega zasedanja.
Na predlog komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja so za predsednico sveta Zavoda LTO Cerkno imenovali Renato Bajt Kovač. Svetnici in svetniki občinskega sveta občine Cerkno so po hitrem postopku potrdili odlok o potrditvi zaključnega računa proračuna občine za lansko leto, v prvem branju pa razpravljali o treh odlokih -o ustanovitvi organa skupne občinske uprave Medobčinski inšpektorat občin Idrija in Cerkno, o turističnem vodenju na območju občine Cerkno ter na območju Smaragdne poti ter o porabi koncesijske dajatve za trajnostno gospodarjenje z divjadjo v občini Cerkno. Zadnjega so brez razprave potrdili po skrajšanem postopku, za ostala dva pa bodo pristojne službe pri pripravi gradiva za drugo branje upoštevale pripombe, dane v razpravi na včerajšnji seji občinskega sveta.
--------------------------------

Svetniki in svetnice občinskega sveta občine Cerkno so na včerajšnjem rednem zasedanju sprejeli tudi sklep, na osnovi katerega bodo poskušali v bodoče zagotoviti ustreznost pitne vode v Dolenjih Novakih. Glede na dogovor s krajani in na predlog župana Mirana Cigliča, so svetniki sprejeli sklep, da bodo na sistem namestili ustrezne, tako imenovane UV naprave, za katere so rezervirana občinska sredstva v višini 12 tisoč evrov. Predhodno bo potrebno pridobiti garancijo izvajalca, da bo voda na pipah neoporečna. V primeru, da bo investicija presegla vrednost 12 tisoč evrov, kolikor je rezerviranih v proračunu, pa bodo uporabniki in občina Cerkno poiskali ustrezno rešitev izven proračuna.
Ob koncu včerajšnjega zasedanja pa so svetniki potrdili sklepe o razporejanju presežkov oziroma primanjkljajev javnih zavodov, na predlog svetnice Marte  Deisinger naj bi pristojna občinska služba pripravila obrazec oziroma neko poenoteno obliko poročanja zavodov, katerih ustanoviteljica je občina Cerkno. Svetniki pa so potrdili tudi letni program športa v občini ter razpravljali o nekaterih premoženjsko-pravnih zadevah.Maja Filipič
 

IZJAVA BERICIC 1
IZJAVA BERICIC 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C