IDRIJSKO GIMNAZIJO OBISKALA PROFESORJA IZ MINAMATE

Sreda, 29. avgust 2012

Mesto Idrija in japonska Minamata, ki ju povezuje več stoletna bogata zgodovina na področju rudarjenja, želita deliti izkušnje, znanja in dobre prakse na različnih področjih, tudi na šolskem. Tako je v okviru sodelovanja v tem tednu Gimnazija Jurija Vege Idrija gostila dva učitelja iz srednje šole v Minamati. Vodstvo idrijske gimnazije je že lani ob obisku župan mesta Minamata  Katsuakija Miyamota v Idriji izrazilo željo, da bi srednji šoli obeh mest sodelovali in si tako izmenjali izkušnje šolskih sistemov in procesa izobraževanja.
Učitelja angleščine srednje šole iz Minamate sta tako idrijsko gimnazijo obiskala na pragu novega šolskega leta. Na uvodnem srečanju, ki je na šoli potekalo v ponedeljek,  sta poleg vodstva idrijske gimnazije sodelovala tudi predstavnika dijakov in profesorjev. Dogovorili so se, da bi v naslednjem šolskem letu, torej čez dobro leto, v Idriji gostili prvo skupino japonskih dijakov, ki so za izmenjavo zelo zainteresirani. Pred obiskom pa se pojavlja nekaj zanimivih ovir. Ravnatelj Gimnazije Jurija Vege Idrija Borut Hvalec:
IZJAVA OBISK MINAMATA HVALEC 1

Celotna lokalna skupnost Minamate sodelovanje mesta Idrija in japonske Minamate, kot še dodaja ravnatelj Hvalec, zelo podpira, tudi v šolskem pogledu:
IZJAVA OBISK MINAMATA HVALEC 2

Za idrijske dijake bo to zanimiva izkušnja, zato vodstvo idrijske gimnazije upa, da bodo to lahko z javnostjo delili v šolskem letu 2013/2014.

Maja Filipič
 

IZJAVA MINAMATA HVALEC 1
IZJAVA MINAMATA HVALEC 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
23.09.2018
17°C / 23°C
ponedeljek
24.09.2018
14°C / 25°C
torek
25.09.2018
14°C / 22°C