TUDI V ZD IDRIJA OBELEŽILI SVETOVNI DAN SLADKORNE BOLEZNI

Četrtek, 15. november 2012

Včeraj smo obležili svetovni dan diabetesa, ki ga pri nas obeležujemo od leta   1991, ko sta se Svetovna federacija za diabetes in Svetovna zdravstvena organizacija s tem odzvali na naraščajočo grožnjo zdravju prebivalstva zaradi diabetesa. Leta 2007 so ta dan razglasili za svetovni dan diabetesa tudi v Združenih narodih, univerzalni simbol zanj pa je postal modri krog, ki daje diabetesu globalno identiteto. Ob svetovnem dnevu prihajajo v ospredje teme, ki so najbolj pomembne za področje diabetesa in prispevajo k vsesplošni ozaveščenosti o razsežnosti diabetesa tako po številu obolelih kot po zdravstvenih posledicah, ki jih povzroča.
Slogan letošnjega svetovnega dneva sladkorne bolezni je bil »Poskrbimo za prihodnost, prepoznajmo sladkorno bolezen pravočasno«. Ob tej priložnosti so v Zdravstvenemu domu Idrija za obiskovalce izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja in krvnega tlaka. Meritev se je udeležilo kar 106 obiskovalcev, od tega 27 moških in 79 žensk, starih med 19 in 83 let, kar je za polovico več kot leto poprej.
Obiskovalcem, pri katerih so ugotavljali zvišane vrednosti krvnega sladkorja ali krvnega tlaka, so svetovali, da to kontrolirajo pri medicinski sestri v zdravstveno vzgojnem centru Zdravstvenega doma Idrija.Maja Filipič
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
5°C / 19°C
četrtek
25.10.2018
9°C / 22°C