PRIPOROČILA EGN GEOPARKU IDRIJA

Torek, 18. december 2012

Pred dnevi je Geopark Idrija iz koordinacijske pisarne Evropske mreže Geoparkov iz francoskega geoparka Reserve Geologique de Haute-Provence, prejel oceno junijske evalvacije Geoparka Idrija ter priporočila, kako lahko idrijsko kandidaturo izboljšajo do te mere, da ob prvi priložnosti potrdijo članstvo Geoparka Idrija v EGN.

ÄŒeprav je bil koordinacijski odbor navdušen nad profesionalnostjo prijavnice in opravljenega od začetka ustanovitve do prijave Geoparka Idrija v EGN mrežo, so bili mnenja, da je potrebno narediti še nekaj izboljšav. En del se nanaša na vidnost in prepoznavnost Geoparka Idrija v lokalnem območju ter vključitev na interpretacijske table in drugo infrastrukturo. Druga pomanjkljivosti po mnenju ocenjevalcev, ki jo bo potrebno odpraviti, pa je premajhna vloga Geoparka Idrija v regionalnem razvoju z raznimi geoturističnimi projekti in vključevanjem različnih partnerjev. Tako mora Geopark Idrija po njihovih priporočilih pripraviti načrt izvedbe geoturističnih projektov, vključno z interpretacijo lokacij in označevanja na območju Geoparka Idrija, štiriletni program turističnih aktivnosti, povezanih z geoparkom, in sporazum o njegovi izvedbi s partnerji ter strategijo, kako bo Geopark Idrija pripomogel k razvoju svojega območja, vključno z vidnostjo in vključenostjo Geoparka v delu ključnih partnerjev Geoparka Idrija.

Koordinacijski odbor EGN idrijski geopark pri delu in izboljšavah spodbuja in podpira. Prva nova možnost za vpis v Evropsko mrežo geoparkov bo že konec marca na srečanju koordinatorjev mreže v Parizu.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
9°C / 21°C
četrtek
25.10.2018
5°C / 19°C