50 LET KONCERNA KOLEKTOR

Ponedeljek, 14. januar 2013

Včeraj je minilo natanko 50 let, ko je Koncern Kolektor 13. januarja 1963 v prvi delavnici z nekaj zaposlenimi iz Idrije in bližnje okolice začel pisati zgodovino podjetja, v katerem je danes zaposlenih čez tri tisoč ljudi, doma in po svetu in je pomembni globalni igralec na komutatorskem področju na mednarodnem trgu. V jubilejno leto je koncern zakorakal z novim sloganom »Poganjamo prihodnost«, saj že dolgo ni več le pasivni opazovalec obrisov prihodnosti, ampak njen pomembni soustvarjalec. Vrsta je dogodkov, ki bodo v letošnjem letu obeležili častitljiv jubilej Koncerna Kolektor.  Eden teh je bila sinočnja svečana predstavitev knjige "Iz malega v veliki svet". Dogodka se je v idrijski modri dvorani udeležilo več kot tisoč zaposlenih in upokojenih sodelavcev koncerna, na njem pa so predstavili knjigo »Iz malega v veliki svet«, ki je izšla ob 50 letnici in filmsko predstavitev koncerna.
V pogovornem delu so knjigo sodelavcem podjetja predstavili avtor profesor, doktor Žarko Lazarević, znanstveni svetnik, ki se že vrsto let ukvarja z gospodarsko zgodovino in s svojimi raziskavami posega na različna področja gospodarskega razvoja Slovenije, Marija Lapanja, ki je uredila 50 let spominov koncerna in predsednik uprave Stojan Petrič. Slednji se začetkov Koncerna Kolektor spominja takole:
IZJAVA PETRIČ 50 LET

Program včerajšnje slovesne predstavitve knjige, ki je izšla ob 50 letnici koncerna, so sooblikovali tudi Simfonični orkester Cantabile z dirigentom Marjanom Grdadolnikom ter koncernova štipendista, ki znanje nabirata na Konservatoriju za Glasbo v Celovcu in slovitemu Royal College of Music v Londonu -brata Erin in Armin Ćoralić.

Maja Filipič
 

Foto: Iztok Hvala

IZJAVA PETRIČ 50 LET

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.05.2019
11°C / 24°C
petek
24.05.2019
10°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 26°C