DOBER ODZIV NA BREZPLAČNO PRAVNO POMOČ

Torek, 29. januar 2013

Poročali smo že, da je občina Logatec s Pravno -informacijskim centrom nevladnih organizacij iz Ljubljane sklenila pogodbo o nudenju brezplačnega pravnega svetovanja za občane.
Velikokrat se zgodi, da se želijo občani za reševanje posameznega pravnega vprašanja obrniti na zaposlene v občinski upravi. Ti jim pravne pomoči žal ne morejo nuditi, saj so za to pristojni odvetniki, katerih storitev pa je plačljiva. Zaradi trenutnih družbeno-gospodarskih razmer, ki prenekaterega posameznika postavljajo v nezavidljiv ekonomski položaj, so se na občini Logatec odločili izpeljati projekt nudenja brezplačne pravne pomoči.
Svetovanje primarno poteka v obliki prvega pravnega nasveta, ki obsega svetovalni razgovor, v katerem se stranki pojasni vse o njenem pravnem položaju oziroma problemu, možnostih mirnega ali sodnega reševanja sporov, pričakovanih stroških, pravnih sredstvih, procesnih pravilih in podobno ter o možnosti pridobitve brezplačne pravne pomoči.
Ker je bila brezplačna pomoč v jesenskih terminih zelo dobro sprejeta, z brezplačnim nudenjem pravne pomoči v Logatcu nadaljujejo tudi v letu 2013. Prvič že jutri, med 12. in 17. uro v sejni sobi občine Logatec, naslednji termin pa bo 27. februar.

Maja Filipič
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.06.2018
12°C / 25°C
torek
26.06.2018
15°C / 24°C
sreda
27.06.2018
12°C / 27°C