LAUFARIJA SKOZI ŽELODEC

Torek, 12. februar 2013

Včerajšnji večer so v Hotelu Cerkno namenili okrogli mizi Laufarija skozi želodec. V teh pustnih dneh je namreč posebej pestro tudi v njihovi kuhinji, kjer so pripravili različne pustne jedi in jih postavili na ogled. Vodja kuhinje, Metoda Pirih:

Metoda Pirih   

Obiskovalci so lahko pokusili tudi druge pustne dobrote in ocvirkovico, najmlajše pa so na delavnici Naredi si svoj 'bab' učili skrivnosti, ki so potrebne za izdelavo dobrega krofa. Javnosti pa so posebej predstavili nov hišni aperitiv 'laufar', ki so ga razvili v sodelovanju s Kmetijo Matic na Hotavljah in z etnologom dr. Janezom Bogatajem:

Janez Bogataj 

Recepturo so razvili v sodelovanju s Kmetijo Matic, kjer jim žlahtno pijačo tudi pripravljajo. Gospodar Danilo Jezeršek:

Danilo Jezersek 

Pijačo lahko v teh dneh poskusite edinole v Hotelu Cerkno, ob različnih priložnostih pa jo bodo ponudili in predstavili tudi širši javnosti. Z Martino Ambrožič, vodjo strežbe v Hotelu ter direktorjem LTO Laufar Cerkno, Borutom Pirihom, so prisotni včeraj še razmišljali, kako novo pijačo -lokalno kulinarično posebnost, ponuditi v celovitem promocijskem paketu destinacije Cerkljanske. Etnolog dr. Bogataj pa je nanizal še celo paleto idej, kako hišnemu aperitivu dodati neko vrednost, kako ga vključiti v celovito zgodbo v povezavi s cerkljanskimi laufarji, s katerimi ima precej vzporednic in po katerih so mu nenazadnje dali tudi ime. Ti so večer čudovito zaokrožili ob zvokih harmonike, pozdravu 'ta starega' in vrhovnega sodnika cesarsko-kraljeve sodnije ter ob razstavi del rokodelskega društva Driklc iz Cerknega. 

Damjana P.

/Foto: Bojan Tavčar/

Metoda Pirih
Janez Bogataj
Danilo Jezersek

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

četrtek
25.04.2024
7°C / 14°C
petek
26.04.2024
6°C / 16°C
sobota
27.04.2024
4°C / 16°C