GASILCI TEKMUJEJO V SPOMIN TOVARIŠA MATEVŽA HACETA

Ponedeljek, 13. maj 2013
Gasilska zveza Slovenije je v počastitev spomina na dolgoletnega predsednika Gasilske zveze Slovenije, tovariša MATEVŽA HACETA, razpisala tekmovanja občinskih poveljstev, gasilskih zvez in regij v letu 2013. Na tekmovanju lahko sodelujejo pionirji in pionirke od 7 do 11 let, mladinke in mladinci od 12 do 16 let, člani in članice A, člani in članice B, poklicni gasilci A, poklicni gasilci B, starejše gasilke in starejši gasilci. Tekmovanja na ravni gasilskih zvez in regijska tekmovanja bodo potekala do 15. oktobra letos. Gasilska zveza Cerkno je tako preteklo soboto organizirala tekmovanje, na katerem so bili med pionirji najboljši člani ekipe Planina-ÄŒeplez pred Cerknom in ekipo Bukovo-Zakojca.
Pri mladincih so se na tretje mesto uvrstili člani ekipe Gorje-Poče-Trebenče za Cerknom in prvouvrščenimi iz ekipe Bukovo-Zakojca.
Pri članih A, kjer je tekmovalo kar 11 ekip, je bila tretjeuvrščena Cerkno A3, drugi so bili gasilci iz Raven iz Cerknem, zmago pa so odnesli člani ekipe Bukovo-Zakojca. Pri članicah A so bile tretjeuvrščene Novačanke, takoj za ekipo Gorje-Poče-Trebenče in Bukovo-Zakojca. ÄŒlani B so si prva tri mesta razdelili takole: Cerkno B2 za Plužnjami in ekipo Planine-ÄŒeplez. Med članicami B je sodelovala zgolj 1 ekipa, in sicer iz Pluženj. Pri starejših gasilcih sta nastopili 2 ekipi, Bukovo-Zakojca je z nekaj prednosti odnesla zmago drugouvrščenemu Cerknu.
Regijskega gasilskega tekmovanja se bodo lahko udeležile tekmovalne enote po posameznih kategorijah, ki so na tekmovanju gasilske zveze dosegle prva tri mesta. Državno memorialno gasilsko tekmovanje pa bodo pripravili v prihodnjem letu.


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.09.2018
6°C / 20°C
četrtek
27.09.2018
2°C / 20°C
petek
28.09.2018
3°C / 24°C