NAJBOLJÅ O KLOBASO IZDELUJEJO V ČEPLEZU

Petek, 23. avgust 2013

V Sori pri Medvodah te dni poteka 5. festival kranjske klobase. Poleg komercialne prireditve, ki jo je zasnovala Hiša kulinarike Jezeršek, festival vključuje tudi tradicionalno ocenjevanje te slovenske posebnosti. Letos je festival po več letih spora združil vseh 11 certificiranih proizvajalcev kranjske klobase v Sloveniji, ki so svoje izdelke ponudili v pokušino in strokovno oceno že v sredo. Predsednica strokovne komisije Marlena Skvarča ocenjuje, da so bili kljub nekaterim odstopanje izdelki letos na visoki kakovostni ravni. Strokovna komisija je po točkah tretje mesto podelila Mesarstvu Podobnik, drugo Celjskim Mesninam, zmago pa Mesarstvu ÄŒadež. Po mnenju ocenjevalcev iz vrst laične javnosti pa si je tretje mesto zaslužila kranjska klobasa Mesa Kamnik, na drugo mesto so uvrstili klobaso Mesarije Arvaj, zmago pa si je prislužila kranjska klobasa Mesarstva Podobnik iz ÄŒepleza. Skupna končna ocena, v kateri je prevladovalo strokovno mnenje, je pokazala, da najboljše kranjske klobase izdelujejo v Mesarstvu Podobnik iz ÄŒepleza.


Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

torek
19.03.2024
6°C / 18°C
sreda
20.03.2024
2°C / 18°C
četrtek
21.03.2024
4°C / 18°C