PIHALNI OKRESTER LOGATEC PRAZNUJE

Sobota, 24. maj 2008

Pihalni orkester Logatec v tem letu beleži visok jubilej, 95-letnico delovanja. Pihalni orkester Logatec je prvič javno nastopil na gasilski veselici maja leta 1913, od tedaj pa so bili logaški godbeniki prisotni na vseh pomembnejših dogodkih in prireditvah v domačem kraju in izven meja občine, celo države. Leta 1989 so godbeniki v svoji kroniki obrnili novo poglavje. Z zglednim sodelovanjem z domačo glasbeno šolo ter trdim in sistematičnim delom je močno pomlajen orkester na svoji poti kvalitetno in številčno krenil strmo navzgor. Å tevilna priznanja na tekmovanjih ter laskave pohvale za nastope doma in v tujini to tudi potrjujejo. Naj omenimo le dve ZLATI PLAKETI z mednarodnih tekmovanj v Ostravi na ÄŒeškem leta 1995 in 2001, pa tri ZLATE in eno SREBNO PLAKETO na državnih tekmovanjih v nižjih kategorijah, SREBRNO PLAKETO leta 2000 in ZLATO PLAKETO S POSEBNO POHVALO na državnem tekmovanju v koncertni skupini leta 2003; sledili sta ZLATA PLAKETA S POHVALO na mednarodnem tekmovanju v Velenju leta 2004 ter ZLATA PLAKETA in osvojeno absolutno 3. mesto na državnem tekmovanju v koncertni skupini leta 2006. Istega leta je orkester izvedel odmeven nastop na največjem mednarodnem festivalu pihalne glasbe Mid Europe v avstrijskem Schladmingu. Leta 2007 je orkester sodeloval na mednarodnem tekmovanju v italijanski Rivi del Garda in zasedel absolutno 2. mesto v najvišji kategoriji 'Excellence'.

Visok jubilej, 95-letnico delovanja, bodo logaški godbeniki in godbenice pod vodstvom dirigenta, Marjana Grdadolnika, ki orkester vodi od leta 2000, kronali z jubilejnim koncertom In kaj so vključili v repertoar? Predsednik logaške godbe, Slavko Albreht:

izjava jubilej S Albreht

Povejmo še, da se bomo skozi kroniko Pihalnega orkestra Logatec sprehajali v jutrišnjih Nedeljskih pomenkih na Radiu Odmev.

Maja Filipič


Foto: POL - Božično-novoletni koncert 2007

izjava jubilej S Albreht.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
16°C / 33°C
sobota
21.07.2018
20°C / 32°C
nedelja
22.07.2018
18°C / 28°C