REBALANS PRORAČUNA 2014 NUJEN

Četrtek, 30. januar 2014

Občina Idrija v letošnjem letu kandidira za precejšnja državna in evropska sredstva, in sicer za evropska sredstva za izvajanje skupne kmetijske politike, prejeta sredstva iz državnega proračuna iz sredstev proračuna Evropske unije iz strukturnih skladov, sredstva za obnovo kotlov po Idriji ter delež, ki ga zagotovi država pri projektih, ki so financirani iz Evropske unije. Ker pa veljavni proračun in načrt razvojnih programov nista usklajena z dinamiko posameznih investicij in s tem financiranjem iz proračuna Republike Slovenije, je župan s sodelavci v občinski upravi pripravil rebalans proračuna za leto 2014, ki ga bo na četrtkovem zasedanju obravanaval idrijski občinski svet.

Sprejetje rebalansa je potrebno, da bo občina sredstva uspešno počrpala, saj omogoča prilagajanje proračuna novim okoliščinam, ki jih pri načrtovanju, ko sta se sprejemala proračuna za leti 2013 in 2014, ni bilo mogoče predvideti. Rebalans prinaša spremembe v strukturi izdatkov in na prihodkovni strani.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C