REVIJA PEVSKIH ZBOROV ZGORNJEGA POSOčJA

Petek, 14. februar 2014

Danes se v Posočju začenja Revija pevskih zborov Zgornjega Posočja. Od leta 1998, odkar je bil ustanovljen Javni sklad za kulturne dejavnosti, območna izpostava Tolmin, v treh posoških občinah letno pripravljajo Revijo pevskih zborov Zgornjega Posočja. Na to najbolj množično zborovsko prireditev v teh krajih so vsako leto povabljeni vsi pevski sestavi, ki delujejo na tem območju, teh je trenutno 26. Ta konec tedna bo moč prisluhniti 24., in sicer 9. moškim, 8. ženskim in 7. mešanim sestavom, skupno bo na treh večerih zapelo približno 400 pevcev.

O namenu revije, ki jo bo strokovno spremljal profesor, skladatelj in zborovodja Walter Lo Nigro iz zamejstva pa nadaljuje vodja JSKD, območna izpostava Tolmin, Silva Seljak.

Izjava: Silva Seljak

Revija pevskih zborov Zgornjega Posočja se začenja danes v Kulturnem domu Kobarid, jutri se bo nadaljevala v Kulturnem domu v Bovcu in se v nedeljo zaključila v Å olskem centru Tolmin.

Vanja Hvala

Izjava Silva Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.12.2018
-6°C / 5°C
torek
18.12.2018
-2°C / 9°C
sreda
19.12.2018
-3°C / 10°C